Пластика за стъпала

Пластика за стъпала
Снимка: Thinkstock

"У човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и душата, и мислите." - така звучи един от най-известните постулати на Чехов. 

В контекста на неговото схващане обръщаме поглед към една от най-странните естетични корекции - тази на стъпалата.

За някои хора стъпалата са едни от най-възбуждащите части на тялото. Вече съществуват дори естетични корекции на тази част от тялото. За тях разказват от Kozmetikata.com.

С помощта на липосукция пръстите на краката могат да се изтънят. Така те ще изглеждат не само по-красиви, но и носенето на тесни обувки ще е по-безболезнено.

Някои специалисти инжектират мастна тъкан или други пълнители на определени места, като по този начин оформят краката в по-изящна форма. Така се стяга и отпусналата се от възрастта кожа.

Бръчки пък се премахват с инжектиране на млечна киселина, която стимулира естественото производство на колаген.

Лечението на проксимална интерфалангеална става e възможно с инжектирането на ботокс. Липсата на този свод и по-късите пръсти на краката са причина да дискомфорт при дълго ходене, носене на неортопедични обувки, както и на ставни и кръстни болки, като следствие на това.

Лазерът също има своето място в извайването на красиви стъпала. С негова помощ се премахват гъбички и мазоли по петите и ноктите. 

Ако сте решили да се подлагате на подобни манипулации, много добре обмислете плюсовете и минусите. Макар да не изглежда страшна, промяната на стъпалата има опасност да наруши нормалната походка, да доведе до увреждане на нерви, инфекции, белези и хронична болка при стъпване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти