Създадено за Aquaphor

Пиете ли безопасна вода?

вода
Снимка: iStock

Нашата страна е богата на хубава вода. Имаме безброй минерални и планински извори, достатъчно на брой язовири и изобщо – всички предпоставки да се радваме в домовете си на чиста питейна вода.

Всички обаче знаем каква е реалността – когато налеем чаша вода у дома, тя често има неприятен мирис, бяла е заради дезинфекциращия хлор, понякога има лек метален вкус, а друг път е ръждиво червена.

Знаете и какво се открива всеки път, когато развъртите мрежичката на чешмата – там се крият купчинка малки камъчета, дошли с водата по тръбите.

Именно тръбите са големият проблем на нашата страна, когато говорим за вода. Стара и неподдържана, водопреносната мрежа превръща хубавата ни чиста вода в течност, която невинаги е хубава за пиене.

вода
Снимка: iStock

При направени изследвания се установява, че питейната вода може да съдържа ръжда, тежки метали, химикали от пречиствателните станции и какво ли още не.

Не е изненадващо, че всички ние започваме да предпочитаме бутилираната вода като по-добър вариант да имаме достъп до чиста вода.

Но и тук има уловка. Съхранявана неправилно, водата в пластмасови бутилки и галони може да стане наистина опасна.

Когато едно пластмасово шише с вода стои на слънце за няколко часа, въ водата започват да се отделят химикали, които доказано влияят на ендокринната система на човека. Това може да провокира редица заболявания.

И тук идва логичният въпрос „Е коя е по-безопасната вода в такъв случай?“. Ние имаме лесен и нееднозначен отговор – филтрираната с Aquaphor.

вода
Снимка: Aquaphor

Филтрите успяват да уловят и задържат в себе си всички вредни вещества от водата – ръждата, тежките метали като мед, цинк, желязо, живак и радиоактивни изотопи, химикалите, песъчинките и така да ви подсигурят хубава, вкусна и най-вече чиста вода за пиене и готвене.

Филтрираната вода е подходяща и за приготвянето на бебешки храни, препоръчва се и за бебета след като се превари.

С използването на кана или система за пречистване на водата Aquaphor си гарантирате чиста вода за себе си и чистота за природата, защото спирате да „произвеждате“ пластмасови отпадъци под формата на неразградими бутилки за вода.

вода
Снимка: Aquaphor

Не е важно само да се пие много вода, важно е да се пие истински чиста вода!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти