Петте най-вредни сутрешни навика

Петте най-вредни сутрешни навика
Снимка: Thinkstock

Ставането рано сутрин е нещо обичайно за някои и най-ужасното нещо за други, които обичат да си поспиват.

Без значение обаче дали ставате с първите петли, или си поспивате до по-късно, всякo събуждане е последвано от някои задължителни действия.

Взимането на душ, избора на тоалет, закуска.. проверка на профила в социалните мрежи.

Може да не осъзнавате, но често правите неща, които не са полезни и с времето се превръщат в лоши навици.

Сп. „Менс хелт“ изброява 5-те вредни навика, които правим сутрин.

1. Взимане на дълъг горещ душ. Стоенето под гореща вода е много приятно, особено в студените дни, но определено не е сред полезните неща, които правите сутрин.

Горещият душ може да ви приспи, вместо да ви събуди, освен това горещината отпуска мускулите и забавя пулса. Резултатът от това е, че се успокоявате и започва да ви се спи.

Разсънете се като вземете един бърз студен душ, който ще повиши адреналина и ще събуди всяка част от тялото ви.

2. Въглехидрати за закуска. Топли кроасани с шоколад или баничка със сирене е любимата закуска преди старта на работния ден.

Според проучване, цитирано от списанието, ако сутрин изберете храни богати на въглехидрати, вместо на протеини, е много по-вероятно през целия ден да имате желание за вредни храни, пълни с празни калории.

Според диетолозите е по-добре да хапнете две сварени яйца, които ще ви държат сити до обяд и желанието ви за калорични тестени изделия ще намалее.

3. Миенето на зъбите веднага след храненето. Миенето на зъбите след закуска, особено ако сте консумирали кисели неща, като плодове и кафе, е доста вредно за емайла на зъбите.

По-добре е да измиете зъбите си преди закуска. След това хапнете и изплакнете устата си с чаша вода. Ако все пак държите да сте с чисти зъби след хранене, изчакайте половин час и тогава ги измийте.

4. Отлагане на тренировката за по-късно. Плановете за вечерни тренировки се провалят много по-често от сутрешните.

Изморителният работен ден или спонтанното излизане за по питие с колеги са доста добър повод да отложите вечерните занимания със спорт.

Затова е най-добре да направите, каквото можете да се поизпотите сутрин.

Ако нямате достатъчно време за цяла тренировка, направете само част от нея. Дори 10-15 минутни упражнения са в полза, а и не ви спират да тренирате по-късно през деня.

5. Проверка на имейла веднага след събуждане. Потокът от нови съобщения рано сутрин е способен да ви доведе до паника още преди да сте си измили очите.

Това е и сигурен начин да започнете деня си негативно. Освен това ако отговаряте на имейли в сънено състояние, е по-вероятно да допуснете грешки.

Ако все пак за вас е важно да проверите съобщенията си преди да отидете на работа, направете го, когато вече сте се разсънили достатъчно. 

Вижте още:

Приятелството преди секса

Ако мъжете можеха да говорят

За енергия и позитивни емоции

Редактор: Венелина Стоянова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти