За енергия и позитивни емоции

За енергия и позитивни емоции
Снимка: Thinkstock

Слънчевите дни се изплъзват като песъчинки от пръстите ни и лятото неусетно отминава. Натрупала ни се е толкова умора, че сякаш няма достатъчно дълга ваканция, която да ни разтовари от стреса и грижите. А след отпуската ни е още по-трудно да се върнем към работния ритъм.

Според съвременни изследвания в следващите десетилетия депресията ще е второто по честота заболяване в световен мащаб. При високите нива на стрес поради съвременния начин на живот организмът ни бързо се изтощава и се стига до дисбаланс.

Типичен пример за това например е дефицитът на калиев фосфат – минералната сол, благодарение на която се чувстваме бодри и пълни с енергия и преодоляваме препятствията на деня си, без да губим доброто си настроение.

Изпитвате ли недостиг на калиев фосфат?

Дефицитът на солта се отразява и на външния ни вид, и на психиката. „Изписва” се на лицето под формата на пепеляво-сивкав цвят на кожата, хлътнали слепоочия и цялостен уморен вид.

За недостиг на солта можем да се замислим и ако често изпадаме в състояния като потиснатост, раздразнителност, нервност, тревожим се прекомерно и не успяваме да се разтоварим от натрупаната умора поради умствено претоварване.

Депресивните състояния с чести мрачни настроения и плач говорят вече за хроничен дефицит на калиев фосфат.

Ако разпознавате себе си в това описание, ако ви е трудно да се концентрирате върху задачите си в офиса, ако вечер се чувствате останали без сили, а сутрин едва вдигате глава от възглавницата, значи е крайно време да се погрижите и да въведете ред в тялото си.

Ето как с помощта на Шуслерова сол №5 калиев фосфат можете да преборите умората и да се усмихвате през цялата година, без значение на сезоните и обстоятелствата!

Укрепва психиката

Шуслерова сол №5 има доказан укрепващ ефект върху психиката при нервна слабост и пренапрежение. Препоръчва се за прием при изтощена нервна система, ако получавате сърцебиене при тревога, измъчват ви безсъние и безпокойство.

Калиевият фосфат помага и при нарушения в концентрацията. Солта е много е ефективна например, ако се взема профилактично за подобряване на паметта преди изпит.

Тъй като в будно състояние организмът постоянно изразходва този минерал, то за да не стигаме до дефицит, трябва да се погрижим в ежедневието да балансираме работата с почивка, движение и достатъчно сън. Ако страдате от нервно безсъние например, вгледайте се в навиците си – прекалявате ли с кофеиновите напитки през деня?

Често не си даваме сметка за ефекта, който се акумулира от няколко ароматни чаши кафе, особено ако последната е в късния следобед. Това може да е сред причините вечер дълго да се въртим в леглото, без да можем да заспим. Спазвайте установени часове на лягане (най-добре да е до 23 ч.), като 2 часа преди сън гасете телевизори, компютри, таблети и т.н.

И комбинирайте сънотворния ефект на магнезия и калия. Непосредствено преди лягане пийте на малки глътки чаша топла вода с разтворени в нея 10 таблетки сол №7 магнезиев фосфат . А през деня (не по-късно от 15 ч.) вземайте по 3 таблетки сол №5 – има релаксиращ и сънотворен ефект при хора, чиито мисли не им дават покой и не могат да заспят под напрежението на изминалия ден.

И в допълнение, с приема на сол №5 печелите в бонус и добро настроение през цялата работна седмица.

Събужда и ни зарежда с енергия

В Шуслеровата терапия сол №5 е популярна като биохимичното енергизиращо средство. Представете си го сякаш изпивате чаша силно ароматно еспресо, която буквално за минути ви вдига на крака. Така действа и калиевият фосфат, само че без никакви странични ефекти и без ограничения за употребата му – подходящо средство е за възрастни и за деца, а също и за бременните и кърмачките.

Енергизиращото действие на калиевия фосфат е свързано с тройния му стимулиращ ефект върху органите – върху клетъчната обмяна, нервната система и мускулатурата.

Ако ваканцията вече е приключила и е време да се върнете към работния си ритъм, но сутрин ви е много трудно да отворите очи, разтворете 5 таблетки сол №5 в чаша топла вода и я изпийте на малки глътки. Това ще ви помогне да се ободрите. По време на почивката сигурно сте си лягали по-късно от обичайното и сега тялото ви се нуждае от време, за да се пренастрои отново.

Калиевият фосфат стимулира дейността на сърцето и така индиректно влияе положително върху работата на всички органи. Солта се препоръчва при астения (обща слабост) и има изненадващо бърз ефект – при остри състояния може да се смуче по 1 таблетка на всеки 2-3 минути, за да се почувствате енергични.

Ако искате да научите повече за Шуслеровите соли, вижте специалните видеоматериали за тях на www.istoriizazdrave.bg. А ако вече имате опит в употребата им, на istoriizazdrave.bg напишете Вашата лична история за това как сте успели да се справите със здравословен проблем с помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия.

Екип на Немския хомеопатичен съюз и „Преди обед“ ще избере някои от най-интересните истории, за да ги заснеме и покаже на екран. Най-смелите от Вас ще получат възможността да посетят родината на хомеопатията и Шуслеровата терапия – Германия.

Очакваме Вашите истории за здраве на www.istoriizazdrave.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти