Отслабваме лесно не ПРЕДИ, а ПРЕЗ лятото

бански
Снимка: iStock

Диетолог обясни защо не трябва да насилваме тялото си да загуби килограми преди лятото, съобщават от NOVA.

„Отслабването е не-стресово за организма ни през лятото, а не преди него", каза д-р Михаил Гинзбург, директор на изследователския институт по диетика и диетотерапия в Русия. В интервю за радио „Спутник“ той обясни защо отслабването е по-устойчиво и лесно в горещия сезон.

9 диетични храни, която трябва да имате под ръка

„Определено трябва да отслабна на всяка цена преди лятото“ - това е популярна и натрапчива мисъл сред онези, които планират почивка на плажа. Въпреки това, не всеки може да постигне желаните резултати през зимата или пролетта, защото при по-ниски температури тялото се нуждае от повече енергия и е доста проблематично да се ограничи храната. Но през лятото самото време допринася за свалянето на излишните килограми, сигурен е Михаил Гинзбург.

"В горещината по някакъв начин „изсъхваме”. Количеството вода, което носим в себе си, естествено намалява. Обикновено теглото намалява просто заради топлината, а не поради някакви специални усилия. Хората в жегата губят килограм и половина тегло просто без да усетят", заяви диетологът.

"Освен това в горещината е по-лесно да отслабнете, защото апетитът забележимо намалява", отбеляза специалистът.

Пет алкохолни напитки, които е добре да избягвате през лятото

"Може да се каже, че храната има термичен ефект. Тялото разгражда храната чрез окисляване и окисляването се придружава от освобождаването на енергия. Част от енергията се улавя от молекулите на АТФ, а част не, така че ни става още по-горещо след хранене. Когато вече е горещо и наоколо, тогава допълнителна енергия не е необходима, но не бива да забравяме да се хидратираме", предупреди Гинзбург.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти