Отслабвай с вибрации: ето как помагат те при тренировките

г
Снимка: Thinkstock

В последно време една качествено нова тенденция буквално преобърна фитнес средите, предлагайки мускулна стимулация без необходимост от изтощителни тренировки.

Запознайте се с технологията Whole-body Vibration, която стои в основата на специален уред, наречен виброплатформа. Той генерира множество вибрации, които от своя страна прехвърлят енергия към тялото и по този начин мускулите се свиват и отпускат десетки пъти в секунда.

 

Това води до бързо, ефективно и безопасно подобрение на спортната форма, както и до видими резултати в посока отслабване.

Всъщност любимата фитнес технология на Марк Уолбърг, Синди Крофърд и Кортни Кокс е “родена” още през 19-и век. За неин баща се смята шведският лекар Густав Зандер - ортопед, който разработва десетки невиждани преди това уреди за терапевтични упражнения и раздвижване, в основата на много от които са именно вибрациите.

Впоследствие, вече под името Whole-body Vibration, технологията добива такава популярност, че през 60-те години на изминалото столетие е използвана за рехабилитация и тренировки на участници в Руската космическа програма.

Днес тренировките на виброплатформи се радват на заслужен успех във фитнес средите. Поддръжниците и изследователите на технологията са категорични, че 3 15-минутни занимания седмично са достатъчни, за да се предизвика отслабване, изгаряне на мазнините, подобрение на двигателната култура и дори намаляване нивата на хормона на стреса.

г
Снимка: Thinkstock

Научно доказано е също така и че вибрациите действат благоприятно на болките в гърба, спомагат за по-бързо възстановяване при ограничена подвижност и намаляват риска от загуба на костна плътност. Това превръща тренировките на вибрираща платформа не само в приятен начин за загуба на излишно тегло, а и във верен съюзник в борбата със стареенето.

г
Снимка: Thinkstock

Причината за добрите резултати се крие във вибрациите, които карат множество мускули да се свиват и отпускат десетки пъти в секунда. По този начин спортният потенциал се подобрява бързо, но и качествено. Освен това вибрациите могат значително да подпомогнат регулярната ви тренировка, тъй като благодарение на тях кислородът и хранителните вещества достигат много по-бързо до мускулите. А това от своя страна води до значително подобрение на кръвообращението и гъвкавостта.

г
Снимка: Thinkstock

За да се убедите сами в революционната сила на вибрациите в борбата с излишните килограми, най-важното е да се насочите към наистина качествен продукт, който не просто обещава, а дава реални резултати. Пример за такъв е Way Flex Shake It, революционната вибрираща платформа със специална въртяща технология за тренировка с динамични “усуквания”, която ви дава възможност да тренирате по лесен, забавен и разнообразен начин у дома.

ф
Снимка: TvBoutique

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти