От поръчаната онлайн храна се напълнява повече

От поръчаната онлайн храна се напълнява повече
Снимка: thinkstock

Склонни сме да поръчваме по-мазни и калорични храни през интернет, отколкото ако се храним навън, съобщи Фокс нюз, позовавайки се на публикация на сп. „Мениджмънт сайънс“.

Няколко изследователи от Канада, САЩ и Сингапур са анализирали данни за 160 000 поръчки на пица, направени от 56 000 индивидуални домакинства.

Анализът показва, че поръчаните през компютър или смартфон храни съдържат средно 3,5% повече калории от консумираните в заведения.

Проучването разкрива, че когато купуваме храни онлайн, не само харчим повече, но и посягаме към по-мазни и висококалорични продукти, особено към пица.

Онлайн поръчките освен това включват повече инструкции от типа "Запазете майонезата" или "Добавете повече сирене" в сравнение с тези, направени лично и на място. Което ни кара да добавяме допълнителни калорични сосове към храната си.

Изследователите обясняват резултатите от анализа с факта, че когато поръчваме през интернет, не сме толкова склонни да спазваме здравни препоръки, колкото ако правим поръчките си „лице в лице“.

Още по темата:

Кои храни най-добре ни разхлаждат в жегите

Храните без мазнини, захар и сол

Полезните храни за всяка възраст

Тайната на здравето е в разнообразното хранене

Редактор: Венелина Стоянова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти