Още един интересен лек против простуда

Още един интересен лек против простуда
Снимка: Thinkstock

С настъпването на зимата все по-често страдаме от всякакви настинки, които се опитваме да лекуваме с топли напитки. Със сигурност освен за редовните отвари от разнообразни билки, подсладени щедро с мед, сте чували за какви ли още не съвети против простуда. Сега ви предлагаме още един лек, а именно - бира.

Колкото и странно да звучи, твърди се, че тя ефикасно може да се справи с всякакви простуди.

Това да доказали японски учени. Според тях ключов компонент в бирата може да ни избави от досадното подсмърчане.

"Вълшебното" вещество се казва хумулон. Изследователите от Медицинския университет в Сапоро са открили, че химическото съединение, което се съдържа в хмела, е ефективно средство в борбата срещу респираторните вируси, а също така има и противовъзпалителен ефект.

Респираторните вируси могат да доведат до сериозни усложнения, включително до белодробни възпаления и затруднено дишане. Те също така могат да причинят простуда в студените зимни месеци.

За да победят високото ниво на заболеваемост през този сезон, медиците са решили да пуснат продукти и напитки (без алкохол естествено), съдържащи хумулон, за да могат да бъдат употребявани от всички – от възрастни до деца.

Да не забравяме – бирата (в умерени количества!) е много полезна за здравето. Тя съдържа натурални антиоксиданти и витамини, които могат да предотвратят сърдечни заболявания.

Хмелът е богат на полифеноли, които намаляват нивото на холестерина, борят се с рака и убиват вирусите. Бирата съдържа по-малко калории, отколкото млякото. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти