Органичната храна

Органичната храна
Снимка: Thinkstock

От доста време адвокатите на биохраните храбро бранят тяхното реноме.

Много хора все още смятат, че качествата на органичната храна са силно преувеличени и предлагането им на пазара с претенцията за по-качествени, е просто рекламен трик с цел финансова изгода.

Истината е, че екологично чистите хранителни продукти са по-хранителни и наистина са по-вкусни. Научните изследвания в последните години убедително сочат, че органичните храни са по-богати на антиоксиданти и флановоиди, имат по-ниско съдържание на вредни мазнини и са по-богати на минерали.

Група учени от Университета на Нюкасъл заключват, че органичното мляко има от 50 до 80% повече антиоксиданти, в сравнение с това, добивано от добитък, отглеждан в неестествена екологична среда.

                                                                                Що се отнася до екозеленчуците, например лукът, зелето и картофите, отглеждани в  екосреда, притежават от 20 до 50% повече минерали, нужни за нашия организъм.

Като че ли противниците на екохраните наистина подценяват ползите от храненето с по-питателна, чиста и лишена от голямо количество пестициди и модифицирани химикали храна.

Екохраните са по-скъпи, но дори и присъствието на поне един такъв продукт в хранителното ни меню, би бил положителна крачка към по-здравословния и природосъобразен начин на живот, към който всеки разумен човек е добре да върви, нали?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти