Няколко лесни, но малко странни правила за по-дълъг и щастлив живот

щастие
Снимка: Unsplash

Росица Костадинова

Всяка година си пожелавам да притежавам магическа пръчка, която да спира времето и белезите, които то оставя по лицето ми.

Напълно съм съгласна, че няма причина да не се чувстваме на 20, макар и огледалото да "казва" 40. Представяте ли си колко по-хубаво би било, ако и сърцето, и лицето "показват" една и съща възраст?

Ако държим на здравето си и се грижим за себе си, ще имаме възможност да остареем красиво и безпроблемно. В секундата, в която започнем да неглижираме тялото и духа си, можем да се сбогуваме със спокойните старини. 

Има няколко много лесни начина да бъдем по-щастливи, по-здрави и да прибавим няколко години към живота си. 

Признаваме, че тези методи не са конвенционални, но пък са толкова приятни. За да ви докажем това, бихме искали да започнем с... 

asd
Снимка: Unsplash

♦ Пийте по една чаша вино всеки ден! 

Учени от Харвардския университет установиха, че консумацията на една чаша вино на ден (препоръчваме ви червено) осезаемо намалява риска от сърдечен удар, атеросклероза и редица други заболявания. Хората, които приемат по 22-23 грама алкохол на дневна база, живеят 5 години по-дълго от всички други. И в понятието "всички други" включваме и тези, които системно прекаляват с консумацията на алкохол. 

♦ Нито ден, плащайки данък "обществено мнение"!

Американски учени са доказали, че можеш да добавиш няколко години към живота си, ако просто спреш да обръщаш внимание на всичко, което хората казват за теб. Истината всъщност е, че колкото повече се задълбочаваме в реакциите на другите, толкова по-нервни, неспокойни и резервирани ставаме. Според учените колкото по-нещастен си, толкова по-малко време изкарваш на този свят. Разбираме какво имат предвид, а вие? 

asd
Снимка: Unsplash

♦ Не мийте зъбите си прекалено често! 

Ако всяка вечер влизате в банята за обичайния душ след дълъг работен ден... СПРЕТЕ ВЕДНАГА! Група лекари от университетската болница в Лондон са открили, че топлата вода и неподходящият сапун лишават кожата ни от естествения за тялото защитен слой мазнини. И това, разбира се, води до сухота и по-бързо състаряване на кожата. 

♦ Изхвърлете будилника си веднага! 

Много добре знаем, че няма как да се събуждаме всяка сутрин от чуруликането на синигерчета, дрехите ни да са изгладени, кафето - готово, а слънцето леко да гали страните ни, докато се приготвяме за работния си ден. Този сценарий е възможен само в приказките и във филмите. Това, което можем да направим обаче, е да се откажем от силната си аларма си сутрин. Заместете стряскащите звуци с приятна и нежна мелодия. Според японски учени агресивните алармени звуци увеличават риска от сърдечен удар, особено при хора с високо кръвно налягане. 

жена
Снимка: Unsplash

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg, които ще ви развълнуват

Още полезни статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти