Неподозирани свойства на меда

g
Снимка: Thinkstock

Най-често сме свикнали да ползваме мед, за да подсладим чая си, рядко и кафето си, ако все пак не го пием горчиво. Някои го ядат с лъжица, други на филия с масло. Оказва се обаче, че медът има повече плюсове, отколкото предполагаме, а и още толкова употреба.

Ето малка част от тайните на златното вещество:

Медът съдържа над 450 вида полезни вещества. В най-голяма степен това са простите захари, които се усвояват от организма на хората много лесно и предоставят голямо количество енергия.

Те съдържат и много витаминиензими, както и микроелементи, които спомагат за повишаване на имунитета и помагат за предпазване от грипни заболявания, казва тя.

Старите българи са давали на децата през зимата мед и за предпазване от шарка. Нашите баби и деди са наблюдавали, че в декемврийския месец са върлували тези инфекциозни болести и са давали лъжичка мед на децата,за да ги предпазят.

Освен за ядене, медът може да се ползва и за масаж. Могат да се правят и компреси с мед или восък. Такива се слагат на гърдите на деца при кашлица или настинка и за една нощ болестта си отива.

g
Снимка: Thinkstock

Супена лъжица мед се слага върху дланите и се започват енергични движения около гръбначния стълб. Мястото се масажира, докато попие медът в кожата.

Това се прави докато на повърхността се образува нещо като дъвка.

По мястото, където излезе бял налеп, може да съдим кой орган е болен, тъй като там има токсини.

g
Снимка: Thinkstock

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти