Неподозирани ползи на канелата

Канелата е спомената още в Библията и е била използвана в Древен Египет
Снимка: Thinkstock

Канелата може да забави развитието на болестта на Алцхаймер, откриха изследователи от Калифорнийския университет в Санта Барбара, цитирани от българската информационна агенция "БГНЕС".

Ароматната подправка, добре позната на кулинарните любители по света и у нас, има и немалко лечебни свойства. Канелата може да изиграе значителна роля в борбата с коварната болест, която засяга все по-голяма част от възрастното поколение.

Двете съединения, съдържащи се в нея - епикатехин и цинамалдехид - са в състояние да спрат необратимите процеси в организма, които предизвикват промени в мозъка.

Учените обаче трябва да извървят дълъг път, за да разберат как точно канелата спира развитието на болестта на Алцхаймер. Затова не е добре да прекалявате с подправката в желанието си да предпазите вашите мозъчни клетки, предупредиха експертите.

Медицинските анализи показват, че освен върху мисленето и паметта, вкусната и ароматна съставка има благоприятен ефект и по отношение на нивото на кръвната захар, което е важно за хората, страдащи от диабет.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти