Неподозиран начин за отслабване

Неподозиран начин за отслабване
Снимка: Thinkstock

Учени намериха изход как да помогнат на хората, които искат да кажат "не" на десертите, но не могат да устоят на сладките изкушения.

Изследователи установили, че ако на опаковката на продукта е изписано колко и какви упражнения са нужни, за да изгорите калориите, ако го изядете, ще купувате и консумирате много по-малко количества. Данните като съдържание на мазнини и въглехидрати не са достатъчни в борбата с нездравословните храни, показва международна анкета, цитирана от българската информационна агенция "БГНЕС".

В проучването се включили 300 участници на възраст между 18 и 30 години. Едните яли продукти, на чиито етикети имало описание на необходимата физическа активност за изгаряне на калориите, а другите консумирали храни без подобно уточнение.

Резултатите сочат, че индивидите, които прочели менюто с информация за нужните упражнения, хапвали по-ограничено, отколкото ако същата храна се продава без никакъв етикет на гърба. Забелязала се значителна разлика в приема на калории, което според експертите е важна стъпка към успеха на всяка диета.

Надписите на лакомствата в анализа били написани по забавен начин. Например един шоколадов десерт от типа на вафлата, съдържащ 260 калории, ще бъде изгорен след 2 часа и половина косене на тревата в двора. Един сладолед ще разградите с едночасова разходка, а кексче със сладко, съдържащо 470 калории, ще стопите с двучасово домакинстване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти