Защо не можем да устоим на сладките изкушения

Трудно е да избереш ябълката пред сладкиша
Снимка: Thinkstock

Със сигурност ви се случва след обяда и преди вечерята неудържимо да ви се прияде нещо сладичко.

Просто не може да устоите на желанието и колкото и да сте стараели да се храните здравословно през деня, следобяд винаги нарушавате диетата си.

Ново проучване на учени от университета в Мичиган е установило защо това е така. Изследването се е провело сред хиляда души и показало, че колкото повече денят напредва, толкова повече спада процента на здравословната храна, която човек приема.

Основен виновник за това е хормонът на глада – грелин. Съвсем логично той се произвежда в големи количества от тялото, когато пропускате хранения или хапвате прекалено скромно и тогава ви кара да поглъщате много по-големи и излишни количества храна.

Проучването установило още, че хората, които пропускат закуската в началото на деня изяждат много повече храна, отколкото тези, които хапват сутрин.

Сюзън Боуер – диетолог и асистент в Центъра по хранения към университета в Мичиган, препоръчва яйца, кисело мляко и пълнозърнест хляб за закуска, за да се избегне чувството на глад по-късни през деня.

Тя също така съветва да не се пропуска свежата салата за обяд. Сюзън съветва още винаги да държите под ръка ядки и плодове, за да заситите глада в дългата пауза между обяда и вечерята

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти