Неочаквани и чести грешки по време на диета

Неочаквани и чести грешки по време на диета
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Жените имат навика да се вманичават по различни диети и много често да ги изпълняват по неправилен начин. Ето няколко от най-честите заблуди и грешки по време на диета.

Ужасно гладуване
Твърдо сте решена да свалите няколко килограма до Нова година, за да облечете любимата си рокля. И затова тотално спирате да се храните. Дневното ви меню се изчерпва с няколко чаши кафе или чай, вафла и резен черен хляб. И най-важното - назначили сте си тази диета сами, без никаква консултация с диетолог.

Разбира се, след няколко седмици на подобен изтощителен режим, вие ще отслабнете. Освен това ще загубите блясъка на кожата си, усмивката от лицето си и красотата на косата си. Вероятността малко след това да върнете всичките си свалени килограми, че и няколко в повече, е огромна.

Ако ще решавате проблемите си с килограмите с ограничен хранителен режим, то първо задължително се консултирайте със специалист.

Диетична сода
Да, тази напитка може да е лишена от калории, но от изкуствени подсладители не е. Именно това може да раздразни и повиши апетита ви за сладко или солено и без да се усетите да погълнете ненужно голямо количество храна.

Ако ви е толкова трудно да заместите газираните напитки с вода, постарайте се поне да се ограничите максимално приема на диетична сода.

Малки прибори
Това, че сте заменили обикновената вилица или лъжица с по-малка, няма да ви помогне да ограничите количеството изядена храна. Според проучване на университета в Юта хората, които ядат с малка вилица, изяждат до 12% повече храна от другите. Това се дължи на факта, че когато се приемат малки хапки, не ги усещат и веднага добавят още няколко в устата си, за да бъде тя пълна.

Важното е да се дъвче добре храната, да се яде бавно и с наслада, за да се даде възможност на мозъка да осъзнае, че вече се е нахранил и не е гладен.

Прекалено много картофи
Картофите може да са полезни, но това не означава да прекалявате с тях. Освен това изпържени са вреди за организма и са първи враг на всяка диета за сваляне на килограми.

Картофите могат да доведат до резки промени в нивата на кръвната захар и инсулина и това да отвори апетита ви за сладко.

Менюто ви трябва да е разнообразно, а не да се свежда до консумацията на един-два вида храна. В малки количества, всичко е позволено.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти