Създадено за BENU

Нека всеки ден да бъде ден за вас самите и обърнете внимание на здравето си – вижте как с нашите съвети

Нека всеки ден да бъде ден за вас самите и обърнете внимание на здравето си – вижте как с нашите съвети
Снимка: iStock/Getty Images

Свикнали сме зимата да ни изненадва, но да бъдем по къс ръкав през ноември си беше нещо ново за нас. Разбира се, чувството да се порадваме още малко на късно лято в разгара на есента беше много приятно, но на организма ни никак не му се нрави това променливо време. Защо? Уви, защото както ароматът на есен се носи из въздуха, същото се случва и с вирусите и бактериите. Преходните сезони като есента и пролетта са много лесни за разпознаване, както с неоспоримата си красота, така и с няколко неприятни съпътстващи фактора. Например опашката при личния лекар, която се извива по целия коридор. Или детето е толкова често със сополи, че е по-често вкъщи, отколкото на детска градина/училище. Косата и кожата ни също страдат от климатичните промени и външните агресори. Затова има няколко неща, които е важно да направите за себе си, за да може да се радвате повече на благините на красивите сезони и идващите празници, без да се налага да се тревожите за вашето здраве.

Движете се повече

Хладното време и мъглата не са повод да се затворите вкъщи. Убедени сме, че имате страхотни нови ботуши и красив, топъл шал, които чакат да бъдат разходени в това щипкащо, но свежо време. Продължете със спорта, дори и да нямате вече нужда от „лятно“ тяло – движението подобрява не само фигурата, но и цялостния тонус и допринася за доброто настроение.

Приемайте витамини

Задължително включете сезонни плодове и зеленчуци, както и полезни въглехидрати в менюто си. Чудесни за консумация са кореноплодните зеленчуци, както и вкусните цитрусови плодове. Може да забележите, че косата ви пада повече от обичайното или че кожата ви се дехидратира от сухото време. При такава ситуация е добре да се въоръжите с хранителни добавки, които съдържат Витамини Д, А и Е, както и да промените козметичната си рутина, като добавите хидратиращи и подхранващи продукти.

Снимка: iStock/Getty Images

Подсилете имунната си система

Имунната система е пряко свързана с психическото ни здраве – никой не обича да е болен или да може да свърши трудно работата си, когато за пореден път детето не посещава детска градина или училище заради сополи. Превенцията е най-доброто лекарство, затова заложете на доказани имуностимуланти за цялото семейство.

Пазарувайте разумно

През последните две години свикнахме да живеем в по-дигитална ера, защо тогава да не пазаруваме онлайн и от аптеката? Помислете колко е удобно да си набавите необходимите хранителни добавки, витамини, чай или козметиката, без да се налага да излизате в дъжда или мъглата! Имаме страхотна новина за вас – онлайн аптеката от ноември вече е и в България, за да ви предложи широка гама от хранителни добавки, лекарства без рецепта, козметика и медицински продукти. Над 7000 артикула, обособени в категории могат да бъдат намерени бързо и лесно, а платформата прави пазаруването удобно и приятно.

Снимка: benu.bg

Ако доскоро сте се допитвали до фармацевтите в кварталната аптека, когато се колебаете между различни продукти, сега онлайн аптека BENU има ново решение за вас. На https://www.benu.bg/ може да отправите вашето онлайн запитване и ще получите консултация от дипломиран фармацевт в рамките на един час, без това дори да е обвързано с покупка! Доверете се на BENU – онлайн аптека, която обещава да бъде винаги наблизо като доверен здравен експерт за цялото семейство и източник на професионална консултация и добри съвети. BENU впечатлява посетителите си и с атрактивни отстъпки на редица продукти, а доставката за покупка над 50 лева е безплатна! Есента вече е много по-приятна, нали?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти