Създадено за Регулатпро Био

Не се тревожете за здравето си, грижете се за него

здраве
Снимка: iStock

Няма човек, който в момента да не следи с повишено внимание здравето и и всеки сигнал, който тялото дава.

Притеснени от растящия брой болни от коронавирус, неизменно се питаме дали сме достатъчно здрави, дали сме в рисковата група, дали близките ни с хронични заболявания ще се справят, ако, недай Боже, нещо им се случи, чудим се, тревожим се и все търсим нова и нова информация за болестта.

Надяваме се новото знание да ни помогне да подобрим здравето си, да повишим имунитета си и да станем по-устойчиви, но сякаш не намираме успокоение, а още повече притеснение, че не правим достатъчно.

Така всъщност попадаме в омагьосан кръг. Притесняваме се за имунитета си, а това на практика е опасно за имунитета ни.

Доказано е, че прекаленото фокусиране върху симптоми на болести вреди на здравето. Не всяко изкашляне е коронавирус, не всяка болка в ляво е проблем със сърцето. За съжаление, прекалената тревога за здравето може да прерасне при някои хора дори в хипохондрия.

здраве
Снимка: iStock

Жените са по-рационални и изпълнителни, когато става дума за своето здраве и това на близките си. Те ясно разбират, че когато един човек е болен вкъщи, всички страдат.

Мъжете, от своя страна, дават вид на по-непукисти докато са здрави, но когато се разболеят, са по-уплашени.

Затова е изключително важно да се грижим адекватно за здравето си не само в извънредни ситуации, но и през цялата година. Така всъщност ще сме спокойни, че сме направили необходимо и няма да се налага да влизаме в порочния кръг „тревожа се дали ми е силен имунитета, което всъщност ми отслабва имунитета“.

Ето как можете да помогнете на имунитета и здравето си, вместо просто да се тревожите за тях:

Всеки ден – един вреден навик по-малко

Направете списък с вредните си навици и си създайте план как да подобрите нещата. Нека са малки, изпълними стъпки.

Предприемайте ги една по една.

  • През първата седмица не яжте хляб.
  • След това изключете и сладкото.
  • Намалете цигарите наполовина, като ги разпределите през точен час.
  • Всяка сутрин се раздвижвайте за поне 10 минути.
  • Пийте по 8 чаши вода на ден.

Не звучи трудно, нали? А всъщност реално подобрявате здравето и с всяко от тези неща.

С тези действия действително ще вземете контрола над здравето си в свои ръце, вместо само да се тревожите, че „трябва“ да направите нещо.

Фокус върху ежедневието, а не върху новините

Ако само седите и попивате негативна информация за брой на заболели, за рискови групи, за протичане на заболяването, ще потънете в емоционално блато и това буквално ще ви парализира. По-добре е да приемете, че може да контролирате само нещата, които пряко се случват с вас и около вас и да се съсредоточите върху тях.

Проблемите на света не можем да разрешим, можем само да задълбочим нашите собствени.

регулат про
Снимка: Vedra International

Концентрирана грижа за здравето и имунитета

Истински добри резултати в грижата за здравето се получават, когато към собствените си усилия добавите и научно обоснована подкрепа.

Експертите на немската компания DR. Neidermaier Pharma над 70 години изследват и проучват процеса на ферментация и отношението на ферментационните процеси върху човешкото здраве. През 2004 година компанията представя патентования от тях метод каскадна ферментация. Този уникален процес на ферментация преминава три последователни етапа,протича за период от 12 седмици и имитира каскадното усвояване на веществата в храносмилателната система на човека.

Получената от тази ферментация REGULATESSENZ® е пълноценен течен концентрат, получен в резултат на каскадна ферментация на прецизно селектирани пресни органични плодове, зеленчуци, ядки и билки.

Regulatpro® Bio регулира отслабената или неправилно функционираща имунна система, така че тя да работи правилно, а не просто „по-силно“. Правилната имунорегулация, позволява на организма да се справи с непрекъснатите атаки от страна на вирусите и бактериите, затова той проявява и противовирусен и антибактериален ефект. Regulatpro® Bio зарежда клетките ни с енергия, така че всеки процес в организма да се случва безпроблемно- засилва метаболизма, регулира киселинно-алкалния баланс, регулира и поддържа здравословна чревна флора, подпомага очистителните процеси и детоксикацията, премахва състояния на хронична умора и изтощение и едновременно с това да пази клетките ни от оксидативен стрес, които е първата крачка към клетъчно увреждане, което води след себе си тъканно увреждане, последвано до органно увреждане и възникването на хронично заболяване.

регулат про
Снимка: Vedra International

Елексирът REGULATESSENZ®, който е в основата на Regulatpro® Bio е богат на ценни микронутриенти, които са във форма готова за директно усвояване от организма. В 20мл. на ден Regulatpro® Bio се съдържа енергийната сила на активните съставки в 12 кг плодове, зеленчуци, ядки и билки.

Още в първите дни, в които вземете реални мерки за подобряване на здравето си, ще усетите как тревожността отстъпва място на увереността, че можем да се справим и с това изпитание.

Ако се пак тревожността продължава да ви навестява, опитайте се да разсеете с приятна музика, любим филм или с природни средства като баховите капки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти