Не можем да „изядем“ чувствата си!

Не можем да „изядем“ чувствата си!
Снимка: Pexels

Момичета, не е възможно да изядем чувствата си, колкото и да ни се иска! Затова спрете да тичате в кухнята всеки път, когато се почувствате отегчени или потиснати.

За да се справите с емоционалния глад, трябва да надникнете дълбоко във вътрешния си свят и да определите какви са причините, които ви подтикват към този вреден навик. Възможностите са много: скука, носталгия, социално напрежение, преумора. Необходимо е да разберете, че преяждането е само временен отдушник, който ще ви накара да се чувствате още по-виновни веднага щом спрете да се тъпчете.

Снимка: Pexels

Правете разлика между емоционалния и истинския глад. Обикновено в нормално състояние желанието за храна нараства постепенно, докато при субективни обстоятелства взимаме решението да консумираме вредна храна незабавно.

Ако сме наистина гладни, няма да имаме специфични изисквания за обяда ни, докато емоционалния глад рисува в съзнанието ни конкретна картина. Освен това съвсем недвусмислено усещаме момента на засищане при физическия глад, докато при емоционалната лакомия имаме чувството, че ни е необходимо все по-голямо количество.

Снимка: Pexels

Най-важният въпрос в случая е: Как да излекуваме емоционалния си глад?

Бъдете физически активни, за да се преборите със стреса. Йогата е чудесна опция.

Записвайте си с какво се храните, за да имате обективен поглед върху вашия импулсивно създаден хранителен режим. И бъдете наясно, че в него е необходимо да описвате всичко, дори загребаната лъжица шоколад, която небрежно сте облизали.

Намерете си хоби или алтернативен отдушник, който ще разсее мислите ви от храната. 

Бъдете наясно, че емоционалният глад е вреден навик, който може да отключи сериозни здравословни проблеми. Необходимо е веднага след разпознаването на симптомите да атакувате проблема в дълбочина, като опитате да разберете какво ви провокира да губите контрол над апетита си. В хладилника няма да намерите решение на вашите проблеми. 

Снимка: Pexels

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти