Наясно ли сте с типа на вашата фигура

Тялото говори, дори когато ние мълчим
Снимка: Getty/Guliver

Еталоните за красота са достатъчно променливи и през различните епохи често са се противопоставяли. Но както са установили американски учени от университета в Минесота привлекателността на жената зависи преди всичко от нейното тяло.

Допитването, проведено сред мъже на възраст от 18 до 86 години, показва, че в представите на силния пол, дори и на най-нецивилизованите народи, идеалът за женска красота се различава по ръст, тегло и обем на гърдите, но се обединява в едно - съотношението между талията и бедрата.

Затова преди всяка една жена да се стреми към идеални килограми, трябва внимателно да определи своето телосложение, защото нормалното тегло за дамите от астеничен и хиперастеничен тип съществено се различава.

Видът телосложение се определя въз основа на редица признаци: форма и размер на костите на скелета, форма на бюста, а също и съотношение между надлъжните и напречните размери на тялото.

Повечето случаи се вместват в три основни типа телосложение: астеничен, нормостеничен и хиперстеничен. Най-лесно може да се определи към кой тип спадате като измерите диаметъра на китката.

При нормостениците тя е 16-18 см, при астениците под 16 см, а при хиперстениците – над 19 см.

* При астениците (лекокостен тип) надлъжните размери преобладават над напречните: крайниците са дълги и тънки, костите леки, шията издължена, а раменете тесни. Мускулите при тези жени са слабо развити. По правило те са енергични, изразходват по-бързо енергията, отколкото я натрупват - затова обилното хранене не води веднага до увеличаване на тяхното тегло. Представителките на този тип обикновено не са пълни.

* Телосложението на нормостениците (среднокостен тип) се отличава с пропорционалността на основните размери на тялото и правилното им съотношение. Именно тези жени имат дълги крака, тънка талия и красива фигура.

* При представителките на хиперстеничното (ширококостно) телосложение напречните размери на тялото са значително по-големи отколкото при другите два типа. Техните кости са дебели и тежки, а раменете и гръдният кош широки. Жените с такова телосложение са по-склонни към напълняване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти