На ход е революционна диета

Дишай дълбоко
Снимка: Thinkstock

Ако ви е трудно да се придържате към диета с моркови и маруля, новината за най-новата техника за топене на килограми, която се превърна в хит в Япония, може да се окаже музика за ушите ви.

Бившият актьор от Страната на изгряващото слънце Мики Риосуке твърди, че е свалил 12 кг и 12 см от талията си за седем седмици благодарение на диетата си "Дълго дишане". 55-годишният Риосуке заяви, че последователите на диетата трябва да отделят само две минути на ден, съсредоточавайки се върху дълго вдишване и след това агресивно издишване.

Гуруто на диетите казва, че измислил метода случайно, докато практикувал дихателни техники, за да намали болките си в гърба. В резултат на откритието той създал диетата "Дълго дишане", при която човек трябва да заеме определена позиция преди да вдиша за три секунди и след това силно да издиша за седем секунди.

Риосуке твърди, че хората, които прилагат тази дихателна техника между две и пет минути на ден, ще усетят бързо благоприятните последици. Диетата може да се изпълнява по два начина.

1. При първия стягате задните си части, като същевременно изнасяте единия крак напред и поставяте по-голямата част от тежестта на тялото върху кракa в задна позиция. В тази поза вдишвате за три секунди, вдигайки ръце над главата си. След това издишвате, стягайки всичките си мускули за седем секунди.

2. При втория начин заставате в изправено положение, като стягате задните си части и поставяте едната си ръка на стомаха, а другата - в долната част на гърба. След това вдишвате за три секунди и издишвате за седем секунди, като през цялото време държите ръката си върху стомаха.

Смята се, че диетата увеличава мускулната сила и засилва метаболизма, като повишава нивата на кислород в кръвта. Мнозина експерти обаче смятат, че практикуването ѝ само за две минути на ден е недостатъчно за значително редуциране на теглото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти