Митът е разбит: не е чак толкова полезно да пиеш чаша вода сутрин

жена вода спорт
Снимка: Thinkstock

Ако се опитваш да забързаш метаболизма си, за да гориш повече калории и искаш да отслабваш по-бързо, то сигурно си чула за трика с пиене на чаша вода на гладно след събуждане.

Според доктори и диетолози, по-бързият метаболизъм означава, че тялото ти преработва по-скоростно и ефективно енергията или калориите, които приемаш. Когато калориите се разграждат ефективно, в тялото ти се натрупва по-малко от тях, а повечето се използват като гориво за организма ни.

Но дали водата може да ни помогне, ако искаме да постигнем този резултат? Тя би могла да премахне някои излишни калории в рамките на деня, но няма да ни помогне да горим повече калории. Водата не е източник на енергия и следователно няма как да засегне метаболизма ни и неговата функция. Пиенето на чаша вода сутрин ни помага да бъдем по-хидратирани и да не сме чак толкова гладни, което само по себе си е хубаво нещо, но не води до по-бърз метаболизъм.

жена вода спорт
Снимка: Thinkstock

Консумирането на храни и напитки като люти чушки, зелен чай и кафе, може да забърза термогенезата в организма ни, но най-добрият начин да ускорим метаболизма, е като увеличим мускулната ни маса. Не е достатъчно просто да се храним здравословно или да пием литри вода.

Ето защо най-сигурният и ефективен начин за бърз метаболизъм си остават добрите стари физически упражнения. Просто трябва да си изберете това, което ви е любимо, и да започнете да спортувате!

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти