Митове и легенди за храната

Митове и легенди за храната
Снимка: Thinkstock

Прилагате ли различни „хитринки“, докато готвите, като да подсолите водата, за да заври по-бързо?

А широко разпространеното схващане, че млечните продукти са полезни за костите или пък, че яйцата повишават нивата на холестерол?

Всички изброени са добре затвърдени и напълно безпочвени митове и легенди.

Има редица възприятия относно храната, които са дълбоко залегнали в съзнанието ни и ги приемаме за верни. 

Следващото видео разбива една част от тях, гледайте:

Още по темата:

Потвърдено: Черноморската риба е без химикали и е богата на омега-3 киселини
Знам какво ще готвиш тази седмица
Пет вкусни храни за по-добър метаболизъм
Бозата: полезна или вредна?
Азиатското чудо – кафяв ориз

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

През декември най-много ми се...

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент