Минералната вода: преобразяващо чудо за организма

минерална вода
Снимка: iStock

Изследванията показват, че пиенето на около 1 литър богата на силиций минерална вода всеки ден може да ускори премахването на токсичния алуминий от тялото чрез бъбреците. Алуминият е третият най-често срещан метал в околната среда и масово се използва при производството на продукти и домакински пособия, с които имаме досег ежедневно.

По данни на Центъра за контрол на заболяванията на САЩ, средностатистическият възрастен приема с храната си около 7-9 мг алуминий дневно. Само около 1% от алуминия, който поглъщаме през устата, се абсорбира в тялото  – останалата част се придвижва извън него от храносмилателния тракт, при условие, че той функционира добре. Доказано е, че хроничното въздействие на алуминия е фактор при много неврологични заболявания, включително деменция, аутизъм, Алцхаймер и болестта на Паркинсон.

Минералната вода, богата на метасилициева киселина, може да спомогне за извеждането на токсините от тялото и да подобри общото ни здравословно състояние. Всяка минерална вода има специфичен състав и компоненти, които взаимно се допълват, за да създадат уникалния ѝ вкус. Най-често това са калций, натрий, магнезий, хидрогенкарбонат, сулфат, флуорид, като може да има и съдържание на силиций, желязо или манган.

„Силицият е структурен елемент, който е отговорен за метаболитните процеси в тялото. Той има уникалната способност да улавя и извежда от организма вредните вещества, а също така спомага за здравината и еластичността на тъканите, мозъчните функции и състоянието на нервната система. Силицият играе също така важна роля за поддържането на силен имунитет“, коментира д-р Владислав Младенов, уролог в УМБАЛ „Александровска“ в София.

За да се подпомогне детоксикацията на тялото е най-добре да се пие вода, богата на силиций. Така се задейства изхвърлянето на токсините и се увеличава устойчивостта на тялото на външни фактори като замърсяване, стрес, прах и др.

минерална вода
Снимка: InfoGraffiti

Натуралната минерална вода е естествено богата на важни за тялото елементи. Редовният ѝ прием елиминира нуждата от консумация на допълнителни таблетки и витамини, тъй като важните за организма соли и минерали могат да се набавят чрез водата. Тя е натурален продукт, който се отличава с чистотата на своя произход. Минералните води идват от дълбок подземен водоизточник и не подлежат на замърсяване от индустриалната дейност, а процесът на тяхното формиране продължава векове наред.

За разлика от другите видове води, като например трапезната или дестилираната, минералната води носи добавена стойност. Тя е богата на полезни соли и минерали, а също така спомага за поддържането на алкалния баланс в тялото, за правилното функциониране на отделителната и храносмислателната система, а също така за доброто ни здраве и дълголетие.

минерална вода
Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти