Създадено за Фемитонина

Менопауза - най-страшната дума за жените всъщност не е толкова страшна

Фемитонина
Снимка: iStock

Искаме и ли не, животът ни като жени се определя от менструацията ни. Хормоните, които през целия месец „танцуват“ в тялото ни, решават дали ще сме съблазнителни (по време на овулация), дали ще сме нервни и ядосани (преди цикъл) или дали ще сме смирени и хармонични с вътрешната ни същност (когато настъпи кръвотечението).

Този вечен ритъм, в който живеят жените от началото на света, има своя логичен и естествен край между 45-та и 55-та година на всяка edna от нас.

Навремето краят на менструацията, т.нар менопауза, се е смятала за края на активния период, началото на старостта.

Да, това е било вярно за времената, в които жените на 50 вече са били пенсионерки, посветени на внуците си.

В 21 век на 40 сякаш живота тъкмо започва. Бурните 20 години и посветените на кариерата 30 са преминали, децата са все още с нас, но вече са самостоятелни и изобщо – животът поема в една спокойна и уверена посока и изведнъж – пляаас! Горещи вълни, напълняване в коремната област, проблеми със съня, изнервеност и плачливост, бръчки по кожата, които са се появили сякаш за една нощ, намалено желание за секс.

Та нали сега трябваше да се живее, нали отлагахме толкова неща за „после“ и когато това „после“ дойде, ние вече не сме „пълноценни“ жени, защото менструацията се разрежда, намалява и накрая спира.

Фемитонина
Снимка: iStock

Вижте, момичета и дами, да не робуваме повече на старите схващания на тема „менопауза“. За наше огромно щастие живеем във времена, в които имаме огромна информация за случващото се в тялото, как да го овладеем, как да подобрим състоянието си и изобщо – как да водим наистина качествен живот, без значение на каква възраст сме.

На първо място трябва да си дадете сметка, че менопаузата не е краят. Ако разпитате близките си, с изненада ще установите, че някои от най-жизнените ви приятелки всъщност са в менопауза. Те не са се оставили на мрачните мисли, на унинието и на мантрата „всичко свърши“.

Те са продължили да водят активен начин на живот, да спортуват и да се хранят здравословно.

Всяка от нас може да контролира симптомите на перименопаузата (когато все още имате цикъл, но усещате, че нещо ново се случва с тялото ви), както и симптомите на менопаузата.

Фемитонина
Снимка: iStock

Нека набързо припомним кои са симптомите и как се намалява тяхното влияние:

Леко напълняване

Заради хормоналните промени жените започваме да трупаме мазнини в коремната област и на бедрата. Дори и досега да сте се хранили относително балансирано, сега изцяло трябва да се откажете от рафинираната захар, пакетираните храни и сладкишите.

Яжте обилно плодове и зеленчуци, хубаво месо и не забравяйте изварата – тя съдържа много лесно усвоим калций и ще подобри значително състоянието на костите ви.

Проблеми със заспиването и съня

Съотношението на хормоните влияе дори на състояния като съня, така че е много вероятно да започнете да събуждате нощем и трудно да заспивате. Започнете да правите дълги разходки вечер и ще усетите благотворното влияние на леките движения за съня.

Топли и горещи вълни

Тук не можете да направите много, освен да се запасите с красиво ветрило, бутилка вода и усмивка. Също както контракциите при раждане, така и горещите вълни са неприятни, но отминават за кратко.

Раздразнителност и тревожност

Промените в настроението са едни от най-често срещаните симптоми. Започнете да спортувате, отидете на танци, излезте с приятели или си намерете хоби. Създавайте си повече положителни емоции, за да овладеете тревожността и раздразнителността.

Всички тези малки промени и неприятни симптоми може да облекчите и с подходяща хранителна добавка – Femitonina.

Тя е единствената хранителна добавка, съдържаща комбинация от изофлавони - екстракт от червена детелина и соя, в комбинация с мелатонин и хмел. Съставките на продукта спомагат за

успокояване на горещите вълни, намаляване на тревожността и редуциране на раздранителността през деня и поддържане на добър нощен сън без пристъпи на изпотяване през нощта.

Femitonina се приема само веднъж на ден, преди сън и ви вдъхва кураж, че менопаузата не е страшна, просто е естествена част от живота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти