Няма нищо страшно да се изправите срещу страховете си

Мечка страх, мен не страх
Снимка: netinfo

Повечето от нас всеки ден вършат едно и също, срещат се с обичайните лица и рядко допускат промените да споходят монотонното им всекидневие. Най-често това статукво се превръща в удобен навик, служещ ни като параван за прикритие на собствените ни страхове, породени от факта, че не искаме да се вземем в ръце и да оцветим живота си в малко по-пъстри и весели тонове.

На нас обаче ни се живее шарено, затова решихме да дадем няколко съвета на тези, които са готови най-накрая да поемат риск в името на това, да изтрият отегчението (поне в определена степен) от своя делник.

* Събудете емоционалността си и се отдайте на някакво покачващо адреналина занимание, за да се убедите след това, че всъщност то не е било толкова страшно, колкото сте си го представяли.

* Превърнете страха в свой приятел, а не във враг. Само изправяйки се ''очи в очи'' с него, ще можете да го победите. Не е лесна задача, но си струва да опитате.

* Каквото ново събитие или житейска промяна да ви споходят си помислете, че всъщност няма какво толкова да ви е страх от непознатите ситуации. Даже ще видите, че с постепенното овладяване на плашещите ви чувства, в един момент, сами ще започнете да търсите все повече предизвикателства.

* Винаги анализирайте положението предварително, за да сте наясно къде са най-стресовите за вас моменти, така че да може да ги осмислите една крачка напред, посрещайки ги с по-голяма увереност и подготвеност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти