Създадено за

Магнезий – богът на фантастичния сън

ас
Снимка: Thinkstock

Когато вечер си легнете, преуморени от работа, задачи и стрес, случва ли ви се да искате да заспите, но да не можете? А случва ли ви се нощем, след трудно заспиване, да се събудите от рязка болка в прасеца – сякаш някой ви реже с нагорещен нож и не можете да си стъпите на крака?

Или пък сте нонстоп тревожни и в очакване на нещо лошо да се случи всеки момент?

Ако се припознавате в тези състояния, знайте, че най-вероятно начинът ви на живот по някаква причина ви лишава от достатъчни количества магнезий.

Като се има предвид и колко лесно се губи този микроелемент в тялото и колко трудно се набавя, не е чудно, че имате подобни оплаквания, че клепачите ви потрепват и страдате от главоболие.

Старата максима, че понякога истината е в най-простите неща, е валидна и тук – магнезият е микроелемент, който отговаря за над 300 ензимни системи и процеси в организма.

Само си представете – един елемент, а толкова много отговорности, сред които и поддържане на стабилно психическо здраве, туширане на чувството за тревожност и какво ли още не.

От друга страна стресът, нездравословният начин на живот, тоест – недоспиването, бързането, приемът на лекарства, алкохол, тютюнопушенето, наркотиците, прекомерният спорт и храненето с храни, които нямат никаква нутриционна полза, водят до бърз и драстичен дефицит на минерала в тялото.

И дори да сте от хората, които се грижат за себе си и режима си, и да се опитвате да си набавите магнезий с хубава храна, това, уви, е почти невъзможно.

Най-доброто, което можете да направите за себе си, е да започнете прием на магнезий под формата на добавка, за да можете да възстановите липсите в тялото и да си гарантирате оптимални нива на елемента, които ще ви поддържат в добро психическо и физическо състояние.

ас
Снимка: Thinkstock

Разбира се, тук също има някои правила, които е добре да спазвате и с които много хора не са наясно. Като например фактът, че приемът на витамин C заедно с магнезия подобрява усвояемостта му, а приемът на магнезий с калций (тоест, с млечни продукти), фосфор, желязо, мед и манган пречи на усвояването му.

И ако повече не искате да имате нито една вечер с трудно заспиване и крампи в прасците, просто си разтворете един магнезий – за предпочитане под формата на ефервесцентна таблетка, като Биолектра Магнезий 243. Това е добавка, произвеждана по иновационна технология - след разтваряне се освобождават йони, които се усвояват на 100% от организма.

С него дефицитът на магнезий ще бъде туширан само с 1 таблетка дневно, които имат гаранцията на изключителното немско качество, отличен вкус, лесен прием, висока усвояемост и бързо отшумяване на симптомите.

Можете да се допитате до всички топ спортисти – атлети като Ивет Лалова, както и доста футболисти, които са се доверили именно на Биолектра. Те със сигурност са хора, които полагат огромни усилия за своя успех и не правят компромиси в избора на такива неща. Така че на тях може да се вярва!

А с края на дефицита ще дойде и краят на неспокойния сън, на мускулните спазми и чувството за тревожност – струва си да опитате, нали?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти