Лош ли е всъщност лошият холестерол

Лош ли е всъщност лошият холестерол
Снимка: netinfo

Ново американско проучване показва, че голяма част от лекарската гилдия и фармацевтичните компании досега не са били напълно прави относно холестерола. Набеденият за лош (LDL) холестерол, оказва се, може да бъде полезен и всъщност играе жизненоважна роля в човешкото тяло, пише "Здраве.bg".

Изследователи от Тексаския държавен университет поставят под съмнение широко разпространените препоръки за понижаване на липопротеините с ниска плътност, по-известни като (LDL) или лош холестерол.

Той е сочен като най-честата причина за образуването на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове, които намаляват притока на кръв към сърцето и предизвикват атеросклероза.

Допитването, в което са участвали хора на възраст между 60 и 69 години, показва, че (LDL) холестеролът играе важна роля за увеличаването и поддържането на мускулната маса.

Всички участници били подложени на интензивни физически тренировки, но само тези с високи нива на (LDL) холестерол в кръвта повишили своята мускулна маса.

Но това не е всичко, допълват експертите, цитирани от международната информационна агенция "Ройтерс". Според изнесените от тях данни понижаването на лошия холестерол е един от ранните сигнали за опасност от различни заболявания: "Ако човек успее да елиминира всичкия лош холестерол в кръвта си, то това би било пагубно за него".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти