Летните обувки - модерни или удобни

Летните обувки - модерни или удобни
Снимка: netinfo

Дами, колко пъти ви се е случвало да искате някакви обувки толкова много, че да преглътнете факта, че ви стискат, убиват… и си казвате: „Да, но са модерни и с тях изглеждам страхотно“.

Със сигурност много често стремежът към удобство и желанието да сме в крак с модните тенденции се оказват напълно несъвместими. И тогава?...

Ще ви дадем няколко съвета как хем да сте модерни, хем да ви е удобно, хем да не неглижирате опасността от спарване на краката, което води до неприятни сърбежи и инфекции.

Удобната обувка

Всеки човек е с индивидуална форма на крака, едва ли може да се намери обувка, за която да се твърди, че е удобна за всички. За едни са удобни флатформите, за други – леко повдигната пета, трети не могат без токче.

Какъвто и тип обувка да ви е удобна е важно да мерите обувките, да се разтъпчете с тях в магазина, за да се уверите, че пасват на вашия свод и не ви убиват. Не забравяйте да обуете чорап преди да мерите обувката, така предпазвате себе си и околните от разпространение на лоши бактерии, които причиняват сърбежи и гъбични инфекции, упорити са и се прихващат изключително лесно.

Ако сте фенове на он-лайн пазаруването имайте предвид, че всеки модел обувка може да ви изненада с нещо, което няма как да предвидите – не се колебайте, върнете ги, ако не са ви удобни. Не правете компромиси, неудобната обувка не е проблем само на краката, тя може да причини травми на ставите и гърба.

За спортните натури, които предпочитат кецове и маратонки – внимавайте, не ги носете продължително, защото крият рискове – създават перфектна среда за появата на гъбички, заради влагата.

Модерно през 2016

Класиката тънък ток и каишка около глезена остава модерна. През лято 2016 класическите модели са още по-семпли, твърде по-отворени – идеално за краката, не само, защото ще се види перфектният ви педикюр, но и защото кракът ще диша, което предпазва от напукване на петите и от лоша миризма – първите симптоми на неприятните кожни инфекции по краката.

Гладиаторските сандали също остават на мода, но с тях внимавайте – те стоят добре на дълъг крак иначе могат оптично още повече да скъсят фигурата ви.

Ако ходите повече или стоите на крак, изберете флатформите – по-високи или по-ниски, каквито предпочитате, но на равна основа. Ако все пак държите да сте на ток заложете на прозрачните токове с широка основа.

Подходящата материя

Избягвайте изкуствените материи, те носят риск от спарване, което е първопричина за появата на гъбични инфекции по краката.

Естествените материали са за предпочитане, но все пак изберете велура пред кожата - издръжлив  е и изглежда страхотно, но в същото време не топли крака така, както кожата.

Каквато и обувка да изберете, не правете компромис с едно – оставете краката си да дишат през лятото!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти