Лесно приготвяне на месо и замесване на тесто

Лесно приготвяне на месо и замесване на тесто
Снимка: Tefal

Два ексклузивни видео урока, заснети от водещите на предаването „Бон Апети” Лора и Стоян, разкриват тънкостите в едни от най-трудните процеси в готвенето, а именно приготвянето на месо и замесването на тесто.

Уроците са първата по рода си подобна изява на чаровните водещи и са специално създадени за кампанията „Бон Апети с Tefal!”.

Те са достъпни за всички, които желаят да усъвършенстват своите кулинарни умения ТУК.

Зрителите се пренасят в уютната обстановка на кухнята на „Бон Апети“, където Лора и Стоян споделят личните си напътствия как майсторски се приготвят месни и тестени изделия от цял свят.

Типично в стила на младите водещи, освен увлекателно представени рецепти и идеи, любителите на кулинарията научават интересни факти за продуктите и ястията, които следва да сътворят заедно с Лора и Стоян. Уникалните видео уроци ще помогнат на всеки да се потопи в тайните на кулинарното изкуство и да избере своя начин да изненада близките си с неустоимо вкусни ястия.

С урока, посветен на тънкостите в приготвянето на пица, еклери, профитероли, багети, дърпани кори за баница и още много вкусни изкушения, месенето на тесто се превръща в детска игра. А темата, посветена на месото, включва редица решения за обработка и приготвяне дори и на най-капризното месо. Лора и Стоян показват и своите тайни „оръжия” – кухненските съдове, уреди и аксесоари Tefal, които помагат да се пести ценно време и да се разкрият неподозирани кулинарните таланти, докато се приготвя избраното ястие.

Как да разфасоваме цяло пиле на порции и да изпечем пилешки гърди на тиган без да ги изсушим? Как да приготвим свинско руло, да изпечем сочни свински котлети или апетитен телешки стек „Блек Ангъс“? Как да замесим пухкаво и меко тесто с или без мая, което се топи при всяка хапка и как да го овкусим и изпечем по най-добрия възможен начин?

Какво представлява „сляпото печене” или как да приготвим изкусителни тарталети с крем и плодове? Това са само част от съветите на Лора и Стоян, които ще помогнат на начинаещите кулинари да се изявят като умели готвачи и ще дадат интересни идеи на тези, които вече покоряват кулинарни висини у дома.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти