Лек срещу хъркане

Лек срещу хъркане
Снимка: Thinkstock

За всички, които имат проблеми с хъркането, вече има решение. 

Учени са създали пръстен за малкия пръст, който намалява хъркането.

85% от хората, които са изпробвали пръстена, са хъркали по-рядко и по-тихо. Това означава, че и партньорите на хъркачите са имали по-здрав сън.

Пръстенът "Лека нощ" е изобретен от Майкъл Картър-Смит, който през 60-те е бил саксофонист. Бижуто работи на принципа на акупресурата- древен китайски метод на лечение, според който, по цялото тяло има точки за натиск, свързани с различни области и органи на тялото чрез пътища, наречени меридиани.

Блокирането на тези пътища може да влоши здравословното състояние, но с активиране на правилната точка за натиск тези пътища могат да бъдат освободени.

Пръстенът за спиране на хъркането има две издутини от вътрешната страна, които оказват натиск на точки в основата на кутрето. Така се отварят дихателните пътища и хората дишат по-лесно през носа, а не пухтят и не хъркат през устата.

По време на изследването, 20 мъже, които признават, че хъркат, са били подложени на серия от тестове, докато спят и са отговорили на въпроси относно качеството на съня им. Тестът е направен два пъти – веднъж с пръстена на малкия пръст и веднъж с пръстена, носен на показалеца.

Когато пръстенът се носи на показалеца, където липсват важни точки за натиск, няма облекчение на хъркането.

17 от мъжете са спали по-добре, когато са носили пръстена на кутрето си. Те са хъркали по-рядко и по-тихо и са били по-малко изморени на следващия ден.

Хората със сънна апнея, при която прекаленото отпускане на мускулите в гърлото може да причини спиране на дишането стотици пъти през нощта, трябва на първо място да се обърнат към специалист. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти