Създадено за Омнибиотик

Къде се крие имунитетът, когато най-много ни трябва?

снимка
Снимка: Istock

В последните седмици интересът на повечето хора се измести към здравето, тонуса и това как да поддържаме имунитета си винаги нащрек. Грижата за хората, с които живеем, и за тези, които са по-далеч от погледа, но не и от сърцето ни, заема голяма част от вниманието ни.

Имаме ли силен имунитет и как да сме сигурни, че ще е такъв непрекъснато звучи като въпрос за милиони долари, а отговорът всъщност може би е пред очите ни. Витамините, сънят и пълноценната храна са една част от уравнението – остава ни да намерим неизвестното, а именно: къде се намира имунната ни система и как да я вдигнем на крак?

Няма да се занимаваме със задачи сега, затова направо даваме отговор: имунната система метафорично казано е „навсякъде“, но по-задълбоченото информиране по въпроса разкрива, че 80% от имунните клетки на организма всъщност се намират в червата, под чревната лигавица.

Сега си признайте – сещате ли се за червата си, когато си мислите за имунитет? Вероятно не и това е разбираемо. Червата не са най-привлекателната тема, върху която човек би разсъждавал. Това пренебрежение обаче е незаслужено, защото учените отдавна са доказали, че здравето на червата е силно свързано с подобряване на имунитета и по-доброто общо здраве.

Омнибиотик
Снимка: Vedra International

Как така имунитетът е в червата ни?

Ами, много просто. Чревният ни микробиом (сборът от милиардите малки бактерии-помощници, които живеят в червата) може да бъде „скритата сила“ за защита на организма от патогени, вредни микроорганизми и всякакви имунни атаки срещу тялото ни.

Определени щамове бактерии в него имат способността да привеждат в бойна готовност клетките естествени убийци в нашия организъм, които успешно атакуват инфектираните с вируси клетки и така ни опазват от развитието на зарази в тялото.

Заради това е и толкова важно да подбираме разумно храната си и да залагаме на нутриционно пълноценна такава. Пресните плодове и зеленчуци, протеините от месо и млечни продукти, фибрите – това са продуктите, които тялото и червата ни обичат. Пакетираните и пълни с трансмазнини и оцветители продукти са точно обратното – кошмар за имунната система и тялото ни въобще.

Омнибиотик
Снимка: Vedra International

За да подкрепите тези малки бойци в червата, а оттам – и имунитета си, е препоръчително още да ги зареждате регулярно с още от „техните хора“ - тоест, с полезни щамове бактерии, които да подпомогнат вече съществуващите в борбата с патогените. С Омни-Биотик 6 можете всеки ден да давате на организма си букет от 6 полезни щама подбрани бактерии, които ефективно си „говорят“ с имунните ни клетки и активират онези от тях, които отговарят за неутрализирането на заразите. Това е правилният механизъм, по който тялото може бързо да се справи с настъпваща инфекция. Едновременно с това бактериите в Омни-Биотик 6 работят неуморно, за да стимулират производството на специални молекули, които засилват защитната сила на лигавиците  в тялото (нос, уста, черва), откъдето вирусите най-често проникват в организма ни.

Омни-Биотик 6 се приема преди лягане – една чаена лъжичка се разтваря в 125 мл вода, и се изчаква 10 минути за активиране. Може да го приемете и два пъти дневно – сутрин преди хранене и вечер преди лягане, в продължение на 4 седмици. Подходящ е за деца и бременни, не съдържа животински белтъци, глутен, мая и лактоза и е подходящ за диабетици, както и за хора с непоносимост към мляко или лактоза.

С негова помощ ще се уверите, че колкото по-здрави са червата ви, толкова по-здрави сте и вие, и съответно – много по-спокойни, че имунитетът ви е на шест. Даже не на 6, а на Омни-Биотик 6!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти