Купете по-голям бюст и вземете безплатно корекция на носа

Купете по-голям бюст и вземете безплатно корекция на носа
Снимка: Thinkstock

Любим трик на търговците е да предлагат две на цената на едно или няколко продукта с голямо намаление. Целта разбира се, е ясна – продаване на повече стока и печалба.

Що се отнася до клиента, докато той е убеден, че е похарчил добре парите си и е попаднал на изгодна оферта, всичко е наред.

В това няма нищо лошо, но в последно време предложения от типа на вземи две и получи трето напълно безплатно започнаха да се прилагат и в пластичната хирургия.

Все по-често различни клиники за козметична хирургия третират пациентите си като клиенти и им предлагат различни предложения от сорта на – доведи приятелка и двете заедно ще получите процент намаление от цената на гръдните имплантанти, или – сложете си силикон и се възползвайте от 50% намаление за операция на носа.

Всичко това сериозно е обезпокоило Британската асоциация на пластичните хирурзи. Асоциацията даже е провела няколко срещи с Генералния медицински съвет като настоява за по-строг контрол върху работата на различните клиники и големи санкции за предлагащите подобни оферти.

От Асоциацията на пластичните хирурзи твърдят, че лекарите трябва да спазват определена етика и да се държат с уважение към пациентите им, както и да не упражняват натиск върху тях и решенията за промяна във физиката им.

Нигел Мърсър, председател на Европейската асоциацията на пластичните хирурзи заявява относно промоциите на естетични операции:

"Това е неетично и се случва все по-често. Лекарите не трябва да въртят бизнес с пациентите си и да предлагат намаление, ако доведат за операция и съседа."

 

На майки и дъщери най-често биват предлагани гръдни имплантанти с намаление или отстраняване на мазнини, ако и двете се подложат на операция.

Тези трикове определено работят, след като клиниките за козметична хирургия отбелязват 26% печалби за последните 12 месеца.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти