Кратки физически упражнения

Кратки физически упражнения
Снимка: Thinkstock

Дългите и изтощителни тренировки не са определящи за загубата на килограми. Всекидневните физически упражнения, които са по тридесет минути, са по-ефективни за хората, които искат да се вталят. 

По-късите серии имат предимство пред интензивните и продължителни усилия в спортната зала, тъй като хората имат повече енергия и са по-удовлетворени. Това обобщение може да мотивира стотици хора, които смятат, че им е трудно да се справят с излишното си тегло заради непосилните тренировки.

Учени от Медицинския университет в Копенхаген са провели 3-месечно проучване сред пациенти със затлъстяване. След сравняване на данни от биомедицински изследвания и сведения за преживяванията на засегнатите, медиците достигнали до извода, че половинчасовите упражнения са предпоставка трениращите да са по-мотивирани да отслабнат и са изпълнени с енергия.

Любопитно е как в края на експеримента се оказало, че спортуващите двойно по-кратко време са свалили с един килограм повече от събратята си, на които се наложило да се потят поне час в залата.

Хората от групата с по-кратка физическа програма споделили, че имали още енергия и импулс да постигнат здравословно тегло. През останалото време те по-често изкачвали стълби, правили кратки разходки и ходели на работа пеша или с колело.

За разлика от тях, участниците от групата с по-интензивни и продължителни тренировки, се чувствали преуморени и демотивирани. 

Учените заключават, че ефективното справяне със затлъстяването изисква тактика, която да не се фокусира единствено върху спортуването и храненето, а на пациентите да се прилага и психологически подход с цел тяхната мотивация. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент