Не само тялото ви се нуждае от гимнастика

Дръжте околните в ръцете си с вашиия бистър ум
Снимка: sxc.hu

Замисляли ли сте се, че освен да товарим нашия мозък с всякаква качествена и некачествена информация, в някакъв момент ще трябва да разтоварим тези уморени мозъчни клетки и да ги раздвижим с малко гимнастика за ума.

Сред най-ползотворните варианти се включват медитация или пък свирене на музикален инструмент. Най-важното е да бягате от рутината с всичка сила и да предоставяте на съзнанието си разнородни полета за изява.

Голямото четене
Все по-малко хора остават насаме с четиво в ръка за разлика от лаптопа, но книгите и тяхното опознаване се отразяват много благодатно на умствените ни способности. Разширете кръгозора си с различни по жанр истории. Така например, ако сте фенове на историческите романи, редувайте ги от време на време с научна фантастика или друг тип литература, която харесвате.

Игри и закачки
Припомнете си как едно време решавахте кръстословици с вдъхновение, а сега отново активирайте мозъка си с това занимание. Хубавото е, че ребусите са в рог и изобилие из онлайн пространството заедно със сайтове пълни с какви ли не пъзели и судоку вариации. А какво ще кажете някой път, събирайки се с близки приятели или семейството, да отделите малко време, за да поиграете на добрата стара бесеница.

Срещуположностите се привличат
Ако си служите предимно с дясната ръка във всекидневните задължения е време ролите да се разменят за сметка на нейната лява посестрима. По този начин с пълна сила се активизира работата и на срещуположната половина от мозъка. В началото може би ще ви е трудно да смените позициите на ръцете при някои действия, но не се предавайте още в ранен стадий.

Минимум един западен език
''Учете езици!''. Този рефрен непрекъснато звучи от устата на баби, майки и бащи. И има защо. Точно това занимание е едно от най-мощните оръжия за подобряване на умствените параметри. Ако нямате време за курсове, техните онлайн варианти ще ви свършат чудесна работа, където и да се намирате.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент