Създадено за Parusan

Колаген - еликсир на младостта за здраве и красота

Колаген - еликсир на младостта за здраве и красота
Снимка: iStock/Getty images

Непреходните красота и здраве са всеобщ стремеж за всеки съвременен човек. Сред множеството елементи, подкрепящи жизнеността, се откроява едно истинско съкровище на младостта - колагенът. Този забележителен протеин играе основна роля в поддържането на еластичността на кожата, блясъка и гъстотата на косата, здравината на ноктите и костите и, не на последно място, гъвкавостта на ставите. 

С напредването на годините нивата на колаген в организма намаляват драстично, което води до появата на различни неблагоприятстващи здравето и добрия външен вид симптоми. 

Няма място за тревога, тъй като има начин да върнете времето назад и да възстановите младостта си както отвътре, така и отвън. 

Видове колаген, от които се нуждае тялото

Снимка: iStock/Getty images

Познати като колаген тип 1 и тип 2, тези незаменими протеини играят ключова функция в поддържането на различни органи и системи в тялото. Така например, колаген тип 1 е нужен за почти всички видове съединителна тъкан, включително кожа, кости и сухожилия. 

Колаген тип 2, от своя страна, осигурява още по-комплексна грижа за организма, тъй като въздейства на костното, кожното и чревното здраве. Оптималното наличие на този тип колаген в тялото благоприятства работата на ставите, здравината на костите, непропускливостта на червата, еластичността на кожата и блясъка на косата. Хидролизираният колаген тип 2 е основна съставка на хранителната добавка Parusan® Beauty Collagen +, която се грижи за безупречния вид на косата, кожата и ноктите.

Симптоми, сигнализиращи липсата на колаген в организма

Снимка: iStock/Getty images

Недостигът на колаген в организма може да доведе до различни нежелани симптоми. Както казахме, той е важен протеин, осигуряващ структурна подкрепа на много тъкани и органи. 

Някои от често срещаните сигнали за липса на колаген в организма, включват:

• Изтъняване на косата; 

• Ранно побеляване;

• Изтощаване и накъсване на краищата;

• Поява на бръчки и отпускане на кожата;

• Чупливи нокти;

• Болки в ставите и хронична умора.

Ежедневна рутина за грижа за красотата и здравето

Хранителната диета е от основно значение за поддържането на здраво и красиво тяло. Необходимо е да се стремите всяко ястие да бъде наситено с жизненоважни хранителни вещества (витамини, минерали и антиоксиданти), които подхранват не само вътрешната ви жизненост, но и външната ви привлекателност.

Включването на следващите храни във вашата диета може да осигури естествен и ефективен начин за грижа за красота:

Горски плодове: Боровинките, ягодите и малините са богати на антиоксиданти, особено витамин С, който подпомага производството на колаген, бори се със стареенето на кожата и осигурява естествен блясък на косата;

Мазни риби: Сьомгата, скумрията и сардините са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които поддържат кожата хидратирана и намаляват възпаленията в нея;

Ядки и семена: Бадемите, орехите, ленените семена и семената от чия са пълни със здравословни мазнини, витамини и минерали, които подхранват косата, кожата и ноктите;

Авокадо: Авокадото е чудесен източник на мононенаситени мазнини, които помагат за поддържане на хидратацията на кожата, заедно с витамини Е и С, които я защитават и укрепват;

Тъмнолистни зеленчуци: спанакът, къдраво зеле и манголдът са пълни с основни витамини, като витамин А и витамин К, както и антиоксиданти, които поддържат здрава коса и сияйна кожа.

Към ежедневната рутина за грижа за красотата и здравето можете да включите и хранителна добавка като Parusan® Beauty Collagen +, която ще укрепне косата, ще витализира кожата и ще заздрави ноктите.

За да подпомогнете въздействието на добре балансираната диета, може да подкрепите процеса с хранителната добавка, която влияе на организма в дълбочина – там, където кремове, серуми, маски и балсами не могат да проникнат. Parusan® Beauty Collagen + може да повлияе благоприятно чрез внимателно подбраните си съставки като хидролизирани колагенови пептиди, хиалуронова киселина, Витамин С, Биотин, Витамин Е и цинк. 

* Преди да използвате хранителната добавка, е препоръчително да се консултирате с лекар.

Снимка: Parusan

Добавката се предлага под формата на удобни флакончета за пиене, дозирани с необходимото количество полезни за красотата вещества.

Като допълваща грижа за безупречния вид на косата, може да се доверите на шампоаните на Parusan в зависимост от нейните нужди.

Шампоанът против пърхот на Parusan е специално разработен, за да премахва сухия пърхот от скалпа, като едновременно с това потиска растежа на гъбичките, които го причиняват. Кожата на главата остава чиста и освежена, а косъмът мек и блестящ.

Снимка: Parusan

Шампоанът против пърхот е изработен по формула, която поддържа киселинната бариера на кожата непроменена. В състава са включени безценните маслиново масло, което се грижи за раздразнената кожа, и масло от мента, което успокоява сърбежа и освежава скалпа. 

В помощ на дългата коса идва шампоанът на Parusan “Long Hair”, който е предназначен за ежедневна употреба и за всеки тип коса. 

Снимка: Parusan

Продуктът е изключително нежен и подхранващ, като позволява лесно разресване на дългите коси. В състава си няма парабени и силикони, но за сметка на това изобилства от хиалурон, кератин, кофеин, пантенол, рициново масло и биотин. Всички те укрепват структурата на косъма, ограничават косопада, хидратират косата в дълбочина и подхранват скалпа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти