Кои храни насърчават мозъчната дейност

Кои храни насърчават мозъчната дейност
Снимка: Thinkstock

Сигурно ви е познато раздразнението, което ви обхваща, когато срещнете познат, а не можете да си спомните името му. Въпреки че мозъкът ни е най-мощният компютър на планетата, понякога и той блокира.

Това е естествено, тъй като го претоварваме с прекалено много излишна информация. Мозъкът има нужда от възстановяване и от допълнителни стимули, за да работи добре.

Хранете се правилно, редовно включвайте в менюто си бадеми. Те подобряват паметта. Добавете няколко капки бадемово масло в прясното мляко, което изпивате преди лягане или сутрин, и ще усетите, че паметта ви се подобрява.

Бадемово мляко можете да си приготвите, като изчистите бадемите от ципите, натрошите ги на дребно или ги смелите и ги залеете с подсладена вода.

Редовно пийте прясно изцеден ябълков сок. Той повишава производството на ацетилхолин, който е необходим за процесите на предаване на нервна възбуда. В резултат на което се подобрява паметта.

Спете добре. По време на сън мозъкът ви анализира събитията от изминалия ден. Това подобрява дълготрайната памет и подсъзнанието се програмира да запамети образи със съпътстващата им информация.

Научете се да получавате удоволствие от обикновени неща – поиграйте си с децата, насладете се на любимата си музика, зарадвайте се на непознат човек.

Поне веднъж месечно пречиствайте тялото си с лечебен глад. Така ще изкарате токсините от организма си, които вредят на храносмилането и влошават мозъчната дейност.

С гладуването ще намалеят отрицателните емоции като страх, безпокойство и тъга, които, ако се натрупат в прекалено голямо количество, могат да причинят болести.

Научете нов език, за да стимулирате работата на мозъка си. Също така можете да се посветите на йога и на медитация.

Намалете консумацията на захар. Тя създава илюзията, че имате повече енергия, но в действителност не е така. Неврастенията често е резултат на прекомерна употреба на захар. Това може също така да предизвика клаустрофобия, загуба на паметта и нервни разстройства.

Намалете белия хляб и продуктите с повишено съдържание на нишесте. Те разбиват нервната система и често са една от причините за депресия. Наблягайте на пресните зеленчуци и пийте много вода. Пийте витамин В.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти