Как да хванем здравните проблеми в зародиш

Когато тялото ви говори на езика на болестите
Снимка: netinfo

Много патологични процеси могат да бъдат открити в самото им начало - достатъчно е да познаваме техните най-видими признаци и внимателно да се вглеждаме в себе си, като правилно разчитаме сигналите на нашето тяло.

* Косата ни е загубила своя блясък - бързо трябва да включим витамини от група В в храната си, станала е суха - витамин Е, мазна (резултат от нервно напрежение) - необходим ни е повече сън.

* След разресване на косата по гребена или четката остава голям кичур косми. Тази ситуация е един от признаците за отслабване на имунитета. Редно е да разберете причината, като направите общ анализ на кръвта.

* По челото се наблюдават напречни бръчки, а под очите - лилави сенки. Това е проява на синдрома на хроничната умора. Време е за серия от разтоварващи упражнения или масаж. Забравете за строгите диети, наблягайте върху умерени количества шоколад, цитрусови плодове и орехи.

* Ако езикът е нежно розов - всичко е наред. Но покрит ли е с бял налеп - проверете стомаха и червата, жълтеникавият цвят говори за смущения във функциите на черния дроб, а при син оттенък - може би страда сърцето.

* Видите ли в очите ви спукани кръвоносни съдове, да се надяваме, че това е от пренапрежението на очните мускули. Но стане ли тази ситуация често явление, възможно е повишаване на вътреочното налягане.

* Ако устните ви са станали бледи и са се появили сини сенки между тях и носа, проверете сърцето си. Възможно е, това да е първият признак на сърдечна недостатъчност или нарушение на функциите на митралната клапа.

* Очите ви са блестящи и изпъкнали - веднага си запишете час при ендокринолог, защото най-вероятно има нередности в работата на щитовидната жлеза.

* Сутрин отичат долните ви клепачи - причината може да е в бъбреците или пикочния мехур. Или прекалявате с употребата на солено, мазно, пушено и бира, или сте се заразили с някаква инфекция.

* Склерата (бялата част) на очите ви има жълтеникъв оттенък - това е неоспорим признак за нарушение в работата на черния дроб или пикочния мехур.

* Бузите и шията ви се зачервяват дори при слабо физическо натоварване - измерете си кръвното налягане, защото това е признак на хипертония.

* По тялото ви се появяват нови петна - посетете дерматолог, защото нараства рискът от рак на кожата.

* Шията ви изглежда подпухнала в областта на адамовата ябълка - потърсете специалист, възможна е хиперфункция на щитовидната жлеза.

* Ако едното от раменете е по-високо от другото, то това е симптом за изкривяване на гръдната част на гръбначния стълб.

* При всякакви изменения на формата, цвета на кожата на гърдите, появата на места на "гъша кожа" (загрубяла и люпеща се), при отделяне на секрети от зърната, жената трябва час по-скоро да потърси помощ от мамолог.

* Увеличаването на млечните жлези при мъжете говори за специфични хормонални разстройства, свързани с по-голямото количество женски хормони - естрогени. Понякога това се наблюдава и при диабет.

* Подутост и болезненост в малките стави на ръцете - това е признак на полиартрит или ревматизъм. При големите стави (колената, лактите) този симптом говори за наличие на артрит и артроза.

* Оттичане на прасците (особено вечер, когато сме прекарали целия ден на крак) - това е предизвикано от умора и ще ни помогнат съвсем прости неща: да полежим 20 минути като поставим под краката няколко големи възглавници или си направим вана с морска сол и отпускащ масаж. Глезенът и глезенната става често оттичат и при сърдечна недостатъчност, а също така може да са признак за диабет от втори тип.

* Стриите по корема и бедрата, ако са дълбоки и имат розов цвят, са признак за хормонално разстройство.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти