Кога трябва да се мият зъбите?

Кога трябва да се мият зъбите?
Снимка: netinfo

Грижата за зъбите и устната кухина е от първостепенна важност за здравето на човека.

Зъбите трябва да се мият редовно – сутрин, обед и вечер. Движенията на ръката трябва да са внимателни, кръгови, а самата процедура да продължи няколко минути, а освен това да се ползват конец и специален разтвор за изплакване.

Никога не трябва да се ляга вечер без да се измият зъбите, освен ако посещенията при зъболекаря не са ви крайно приятни.

Ново изследване съветва зъбите да се почистват с четка и паста чак половин час след хранене.

Резултатите от проучването са публикувани в "The New York Times“. Учените посочват, че след хранене и особено след пиене на различни освежаващи и газирани напитки, в устната кухина остават различни киселини.

Именно те разрушават емайла на зъбите и улесняват образуването на кариеси. Логично е да се помисли, че в такъв случай колкото по-бързо се измият зъбите, толкова ще е по-добре.

Оказва се обаче, че не е така. Моменталното измиване на зъбите след хранене само ще улесни навлизането на киселините в тях и образуването на кариеси, твърдят учените.

Те съветват първо устата да се изплакне с вода или с готварска сода, разтворена в малко вода и след 20 минути най-рано да се премине към миенето на зъбите с четка и паста.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти