Кога e възможно да си отиде коронавирусът?

коронавирус
Снимка: iStock

Въпросът, който всички си задаваме вече година е: „Ще си отиде ли някога коронавирусът?“, а от Асошиейтед прес се опитват да отговорят на този въпрос.

Учени смятат, че вирусът, който причинява COVID-19, може да остане с нас десетилетия и дори повече, но това не означава, че ще продължава да бъде същата заплаха.

Той се появи в края на 2019 г. и е трудно да се прогнозира поведението му в дългосрочен план. Много експерти обаче вярват, че заболяването евентуално ще се свие от криза до неприятност от типа на обикновената настинка.

Това ще се случи с развиването на имунитет у хората с течение на времето - чрез преболедуване или имунизация. Други вируси са се развили по сходен начин.

Пандемията от грип през 1918 г. също може да даде представа за посоката на развитие на COVID-19.

Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията изчисляват, че една трета от световното население е била заразена с този вирус, разпространил се от птици. След като заразените хора или са починали, или са изградили имунитет, вирусът е спрял бързото си разпространение.

По-късно той е мутирал до по-малко заразна форма, която според експертите продължава да циркулира сезонно.

Възникването на нови варианти на коронавируса обаче може да усложни картината, ако бъдещите мутации причиняват по-тежко заболяване или заобикалят ваксините.

Приемайте тези храни и напитки при боледуване от COVID-19

Малко вероятно е вирусът някога да бъде напълно заличен, което оставя възможността хората да се заразяват отново с него, след като са го преболедували или са били ваксинирани.

Единственият вирус, който е изкоренен от човешката популация, е този на едрата шарка. Причината е, че хората развиват траен имунитет към вируса, след като преболедуват или бъдат ваксинирани.

Най-скандалните звездни изказания за COVID-19

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти