Кога дрямката ни помага и кога не

Кога дрямката ни помага и кога не
Снимка: netinfo

Кратка следобедна сиеста може да ви се струва като чудесен начин за отмора и зареждане с енергия. Доказано е, че следобедната дрямка наистина се отразява добре, но само на хората, които нямат проблеми със съня.

За тези, на които им се налага да работят нощем, лекарите препоръчват да спят по 45 минути на ден.

Страдащите от безсъние обаче, не бива да спят следобед, дори и когато се чувстват много изморени. Доктор Ралф Дауни, директор на Центъра за проблеми със съня в Калифорния, заявява, че когато има налице инсомния, кратката дрямка може само да влоши нещата.

Важно е да се възстанови нощния сън, а не да се спи по час-два през деня. Безсънието може да е породено то стрес, болестно състояние, депресия или друг проблем. Ако не успявате да се справите сами с него, трябва задължително да се потърси лекарска помощ. Що се отнася до съня през деня, той в никакъв случай не може да замести нощния.

Друг проблем, за които специалистите сигнализират, е ако цял ден ви се спи, а вечерно време заспивате в момента, в които легнете. Това може да е сигнал, че не сте просто изморени, а организмът ви сигнализира, че имате някакъв проблем. Не решавайте проблема с кратка дрямка следобед, а потърсете медицинска помощ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти