Кое кара жените да пушат

Кое кара жените да пушат
Снимка: Thinkstock

Мъжете пушат за забавление, а жените - за успокоение на нервите, показва британско допитване, цитирано от БГНЕС.

Мнозинството мъже пушачи (56 на сто) палят цигара най-вече когато са навън с приятели, спрямо 48 на сто от жените, което показва, че пушенето е повече социално приемливо за мъжете.

Допитването, осъществено по повод Националния ден без тютюнев дим във Великобритания, показва още, че 33% от жените пушачи запалват цигара най-често, когато са стресирани.

55% от пушачите смятат, че се пристрастяват към психологическите навици, свързани с пушенето, преди да се пристрастят към никотина. 75% от пушачките и 54% от пушачите са опитвали да откажат цигарите до шест пъти.

Друго изследване, осъществено по поръчка на Британската сърдечна фондация, установи, че 11 на сто от пушачите отчаяно искат да се откажат от вредния навик, а 82% са опитвали, но не са успели. 

Всеки пушач е правил най-малко четири опита да спре цигарите.

Въпреки намаляването на тютюнопушенето във Великобритания, 20% от пушачите казват, че просто не могат да спрат. Около 82% споделят, че са опитвали не е един път на някакъв етап от живота си, но не са успявали.

През 2010 г. изследване показва, че всеки десети е "отчаян" в безсилието си с вредния навик. Днес 40% от анкетираните признават, че са се опитвали да се откажат от него между 4 и 21 пъти.

Цигарите съсипват здравето, красотата, на кратко - целия ви организъм. Затова колкото по-бързо се откажете от тях, толкова по-добре за вас.

Статистиката показва, че всяка година около 100 000 души умират от зависимостта си. Резултатите от изследването показват още, че една четвърт от хората са по-мотивирани да спрат да пушат, заради финансови причини, а не здравословни.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент