Кажете сбогом на тревожността

Кажете сбогом на тревожността
Снимка: Thinkstock

Тревожността е част от живота, но за някои хора това е хроничен проблем, който засяга тяхното ежедневие, работа, училище или сън. Те могат да се оплакват от болки в гърдите или кошмари нощем. Някои дори се страхуват да напуснат сами дома си. Тези хора страдат от тревожни разстройства.

Тревожността е общо понятие за няколко типа нарушения, които предизвикват нервност, страх, опасения и безпокойство.
Обичайните симптоми на тревожност включват:

• Чувство на неспокойно очакване
• Чувство за безсилие
• Чувство за надвиснала опасност, паника
• Сърцебиене
• Забързано дишане(хипервентилация)
• Потене
• Треперене на тялото
• Чувство за отпадналост и умора
Има няколко вида тревожни разстройства:
• Генерализирано тревожно разстройство
• Паническо разстройство
• Обсесивно-компулсивно разстройство
• Пост-травматичен стрес
• Фобии

Всеки вид тревожно разстройство има различни симптоми, но всички те се обединяват около чувството на изключително силен, ирационален страх и ужас. Лечението може да включва лекарства, психотерапия или и двете.

Хомеопатична терапия на тревожни разстройства

Можете да преодолеете безпокойството без традиционните медикаменти и многобройни консултации в лекарските кабинети. Много хомеопатични лекарства са изключително ефикасни за преодоляване на тревожността. Тяхното предимство е, че подобряват настроението без странични ефекти и често повлияват истинската причина, породила тревожността. Хомеопатичното лечение е значително по-евтино от конвенционалните лекарства или психотерапията.

Традиционните лекарства за тревожни разстройства могат да предизвикат сериозни оплаквания, ако бъдат спряни рязко. Ако вече сте на лечение с антидепресанти, в началото хомеопатичното лечение ще се дава едновременно с тях. Едва след като тревожността е под контрол, вашият лекуващ лекар много бавно и постепенно ще започне да намалява дозите на конвенционалните лекарства, като по този начин се избегнат всякакви нежелани ефекти. Това намаляване на дозата никога не трябва да се прави от самия пациент.

Ето и някои от най-често използваните хомеопатични лекарства, които помагат на хора, страдащи от тревожни разстройства:
Игнация – Тревожността е често свързана с преживяна мъка, смърт на близък човек, раздяла, тревоги. Променливи настроения и симптоми. Тенденция към спазми - чувство за буца, заседнала в гърлото, стягане в гърдите, въздишки, спазми в гърдите и корема.
Гелсемиум – Тревожност, провокирана от нещо предстоящо. Усещане за тежест в главата и треперене на тялото. Обилно потене. Невъзможност да мисли и говори адекватно.Тревожността провокира често уриниране и диария.
Аргентум нитрикум – След като веднъж е преживял паническа атака, пациентът развива безпочвен страх и избягва ситуации, в които се е чувствал тревожен.Нервен, вечно забързан. Прекалява със сладки храни и страда от диария,когато е тревожен. Паническа атака от летене със самолет, височини, мостове, тесни места(отказва да влезе в асансьор).
Аконит – безпокойство, провокирано от преживян внезапен силен страх или шок. Внезапно настъпващи симптоми на тревожност, сърцебиене, болки в сърцето, ужас, че ще умре всеки момент. Нужда някой да бъде до него в този момент.

В допълнение към хомеопатичната терапия, успешно може да се използват за лечение на тревожни разстройства медитация, упражнения за релаксация, техники за справяне със стреса, групи за самопомощ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти