Създадено за Merz Spezial

Кажете „чао“ на косопада!

коса Merz Special
Снимка: iStock

Случвало ли ви се е, когато се будите сутрин, да намирате върху възглавницата си сноп коса или сифонът в банята да се запушва постоянно и да няма дори и минимална пропускливост? Да, моментът, в който голяма част от косата ви реши да си събере багажа и да ви помаха за „довиждане“ е доста неприятен и както при всяка друга раздяла, и тази може да бъде придружена с драма и значително количество сълзи.  

Не се паникьосвайте!

Всичко това е абсолютно в реда на нещата. Сезонният косопад е нещо съвсем естествено, в норма е да се губят между 50 и 100 косъма на ден.

коса Merz Special
Снимка: iStock

Според някои теории през лятото, освен със златен загар, се сдобиваме и с по-гъста коса, която има за цел да защити скалпа ни от слънцето, а топлото време благоприятства кръвоснабдяването на скалпа, следователно и нейния растеж. Впоследствие, когато настъпи есента, се налага да се разделим не само с бронзовия загар, а и с допълнително порасналата коса.

Съществува връзка между растежа на косата и продължителността на светлата част от деня. През лятото, когато денят е по-дълъг, косата навлиза в анагенна фаза (фаза на разстеж), докато през есенния и зимния сезон, при намаляването на деня, идва ред на телогенната фаза –косъмът пада естествено вследствие на търканията, четканията и натиска на новия корен, оформящ се в скалпа.

Освен сезонен косопад, липсата на някои витамини също може да доведе до раздяла с гъстата коса. Обърнете внимание дали консумирате продукти, богати на желязо, фолиева киселина, витамини А, Е, В12, В7, както и дали приемате достатъчно протеини.

коса Merz Special
Снимка: iStock

При всички положения – независимо каква е причината -  сезонен косопад, липса на витамини или просто бленувате за здрава и красива коса, Мерц Специал капсули ще помогнат на тялото ви да редуцира косопада с 57%, според направените от Мерц проучвания!

Мерц Специал капсулите съдържат съставки, които значително ограничават косопада, като екстракт от пипер, от зелен чай и от просо. Паприката, например, е богат източник на Витамин В6 и съдържа значително количество желязо, което улеснява прехвърлянето на кислород към космените фоликули.  Така се стимулира растежът на косата чрез подобряване на циркулацията до скалпа.

коса Merz Special
Снимка: Merz Special

Екстрактът от зелен чай, съдържащ се в капсулите, е богат на катехини – вещества, които спомагат за потискане на DHT (дихидротестостерон), което е основната причина за загуба на коса. Освен това, зеленият чай е богат и на полифеноли - Епигаллокатехин галат (EGCG) е основният полифенол, който присъства в зеления чай. Той насърчава растежа на косата в клетъчната култура,  укрепва корените и активира космените фоликули. Другите съединения, открити в екстрактите от зелен чай (каротеноиди, такафероли, цинк, аскорбинова киселина, селен) спомагат за предотвратяване на загубата на коса и насърчават повторния й растеж.

Зеленият чай е в състояние дори да разгради плаката в кръвоносните съдове и да насърчи притока на кръв към почти всички органи, дори скалпа! Освен това е богат на мощни антиоксиданти, които унищожават свободните радикали, възпрепятстващи правилното кръвообращение.

Просото, от своя страна, е богато на протеин, укрепващ космените фоликули , който възпрепятства лесното им разрушаване. Известно е също, че просото подобрява кръвообращението на скалпа, което стимулира растежа на косата.

Освен оптимална комбинация от полезни съставки за растежа и здравето на косата, Капсулите за коса Мерц Специал са формулирани със своята специално разработена микро-таргетираща система, която подобрява способността на организма да получава полезните нутриенти от тези съставки. Така ще бъдете сигурни, че нутриентите са ефикасно транспортирани до структурните системи в тялото, които имат нужда от тях и ще можете да дадете възможност на тялото да покаже най-доброто, на което е способно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти