Създадено за Olympus

Като мляко, но от ядки

Като мляко, но от ядки
Снимка: iStock/Getty Images

Обичате да пиете кафето си с мляко, но избягвате да го правите заради лактозна непоносимост. Обожавате да се поглезите с млечен шейк, но се въздържате, защото постите, спазвате вегетарианска диета или сте веган по убеждения. Здравето и добрата форма винаги са на първо място, но има ограничения, с които е излишно да се измъчвате, защото започна революцията на растителните млека. Всеки бариста знае, че перфектното лате или капучино могат да бъдат направени с ядково мляко и това няма да повлияе на вкуса на любимата ви напитка, а даже напротив – ще добави още облаги към приятните моменти с аромат на релакс.  

а
Снимка: iStock/Getty Images

Млеката от ядки са абсолютен хит по света, а диетолозите ги определят като чудесна алтернатива на кравето мляко заради важни ползи за здравето като растителен произход и ниско съдържание на калории. Хранителните свойства на ядковите млека зависят от растението, от което са приготвени, от начина на преработка на ядките и от технологията на обогатяването им. Има неписано правило при купуването на ядково мляко и то е да го вземете от хладилната витрина, тъй като обикновено устойчивите ядкови млека, които нямат нужда от съхранение на студено, са с консерванти и изкуствени съставки.

Най-доброто ядково мляко по време на диета и за отслабване е бадемовото. То съдържа по-малко от половината калории на обезмаслено краве мляко, нулев холестерол и ниско съдържание на наситени мазнини. Повечето видове бадемово мляко са обогатени с витамини и хранителни вещества, което означава, че само една чаша осигурява голямо количество калций и важни за здравето витамини.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Aко сте заинтригувани от ядковите млека и искате да опитате с кафето си, постите или е време да започнете да се подготвяте за лятото, а не ви се иска да спирате млякото, то с две ръце ви препоръчваме тези на OLYMPUS, които са богати на фибри, калций, витамини B и E и имат много ниско съдържание на мазнини. Растителните напитки CARPOS от OLYMPUS са подходящи както за вегетарианци и хора, които не консумират млечни продукти, така и по време на пости, диета или друг здравословен режим.  

Предлагат се в три разновидности: „Бадем“, „Неподсладен бадем“ и „Шамфъстък“, „Овес“ и „Овес и лешник“. Всички те са произведени от селектирани видове висококачествени бадеми и не съдържат лактоза и глутен.

а
Снимка: Olympus

За ценителите на по-нетрадиционните растителни продукти OLYMPUS предлага и единственото към момента на българския пазар натурално мляко от шамфъстък (CARPOS Pistachio). То е 100% растителна напитка, произведена от селектиран гръцки шамфъстък и също не съдържа глутен и лактоза, което го прави прекрасно допълнение към ежедневното меню на вегани, вегетарианци и на хора, които не консумират млечни продукти.

Всички ядкови напитки CARPOS са произведени чрез специална технология на печене на ядките, която запазва аромата и полезните вещества в тях. За правилно съхранение и за по-дълъг срок на годност се изисква да ги държите в хладилник.

Можете да откриете ядковите млека CARPOS именно в хладилната витрина на любимия ви магазин, с гаранция за високо качество, несравним вкус, безброй ползи за здравето, в подкрепа на добрата форма, в името на тънката талия и за моменти на удоволствие за небцето.  Какво повече от това, за да се насладите на глътка качествено млечно щастие?  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти