Какво ни кара да се чувстваме секси

А вие имате ли нужда от алкохол, за да се забавлявате?
Снимка: Getty/Images

След като се оказа, че алкохолът в умерени количества може да окаже положително влияние върху креативността на твореца, стана ясно, че също така може да ви помогне да се чувствате привлекателни и желани.

Френски учени установиха, че хората, които държат чаша с алкохол в ръката си, се чувстват по-сексапилни, умни и забавни, дори когато другите тайничко си мислят, че са глупаци.

Екип от психолози, ръководен от Лоран Бег от университета "Пиер-Мендес Франс" в югоизточния град Гренобъл, провели необичаен експеримент в местен бар, а след това и в лабораторни условия. В първия етап 19 души, пиещи алкохол, две трети от които мъже, трябвало да оценят привлекателността си по скала от едно до седем.

Количеството алкохол в кръвта им било измерено с дрегер и се оказало, че колкото по-голямо е погълнатото количество алкохол, толкова по-висока е самооценката на участниците.

Във втората фаза 94 мъже били поканени да опитат вкуса на нов плодов коктейл от името на изследователска компания, която всъщност била измислена за целите на експеримента.

Било им казано, че половината доброволци ще получат алкохолна версия на коктейла, а останалите - неалкохолна версия. Никой не знаел какъв вариант на коктейла получава. След това те били помолени да запишат видеопослание, което щяло да бъде използвано в рекламите на новата "марка". Всеки доброволец трябвало да гледа своето видео и да оцени представянето си от гледна точка на привлекателност, интелигентност, оригиналност и хумор.

Измерено е и количеството алкохол в кръвта им - нивата варирали от нула до два пъти над позволения лимит за шофиране.

Данните се оказали любопитни. Тези участници, които смятали, че пият алкохолната версия на коктейла, си дали по-висока оценка, независимо дали наистина са пили алкохол. Останалите, които смятали, че не пият никакъв алкохол, си дали ниска оценка, въпреки че имали малко количество чист алкохол в питието си.

"Изследването ни показва, че фактът, че вярваш, че пиеш алкохол, те кара да се чувстваш по-привлекателен. Самият алкохол няма никакъв ефект", коментира Бег.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти