Какво да правим при постоянно подут корем и газове?

стомах
Снимка: Thinkstock

Подут корем и газове - неприятно състояние, което сме сигурни, че е сполетявало всеки. Но как да се справим, ако нещата не са еднократни, а се случват постоянно? Избягването на някои видове храни като пикатно и варива е вариант, но е временно решение на проблема.

Какво да правим при постоянно подут корем и газове?

Подутият корем и газовете често са причинени от нередовно хранене и ядене на нездравословни храни като прекаляването с въглехидрати или люти храни. Ако ядете много бързо и не сдъвквате достатъчно хапките си, също може да получите подобни оплаквания.

Традиционно е известна славата на бобовите храни, че водят до подут корем и газове. Особено консумацията на боб, леща или зеле. Но сред храните, които ще ви подуят корема, са и хлябът, маята, дрождите като цяло.

Напълно възможно е да имате подут корем и заради запек. Това е състояние, при което не можете да отделяте изпражнения редовно и това води до дискомфорт в областта на корема, образуване и отделяне на газове и невъзможност да отидете до тоалетна. Това състояние е неприятно и болезнено.

Как да се справим с проблема? Вижте в нашата галерия ТУК

Не забравяйте и че прекомерното наличие на газове може да е показател и за полипи на червата и чревна непроходимост, така също и на наличие на туморни формации.

корем
Снимка: Thinkstock

Към галерията

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти