Какво да ядем преди тренировка

Какво да ядем преди тренировка
Снимка: netinfo

Преди да започнете с тренировката си, трябва да поемете известно количество въглехидрати и протеини. Те ще ви дадат нужното "гориво", за да изпълните успешно упражненията си.

Ако не искате обаче да закусвате обилно, може да изберете някоя от следващите храни, за да имате все пак някаква енергия по време на активното физическо натоварване, което ви предстои.

Стафиди
Вкусни и полезни, само не прекалявайте с количеството. Стафидите са богати на прости въглехидрати и 25 г или една не пълна шепа от тях преди тренировка са ви достатъчни.

Черен шоколад
Едно-две парчета черен шоколад ще ви заредят с достатъчно енергия, за да изпълните тренировката си без проблем. Важно е само да не се прекалява с количеството. Десетина грама са напълно достатъчни.

Кафе
То се явява като заместител на шоколада. Кофеинът енергизира, а освен това е доказано, че подобрява скоростта и издръжливостта на организма. Все пак не пийте сутрешното си кафе непосредствено преди началото на тренировката, а поне половин час преди да отидете към фитнеса. Кафето може да съчетаете със закуска от прости въглехидрати.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти