Какви рискове крие червеното месо

Какви рискове крие червеното месо
Снимка: Thinkstock

Хората, които увеличават червеното месо в хранителния си режим, са изложени на по-голяма опасност от диабет от втори тип. 

Това предупредиха американски учени, цитирани от БГНЕС.

Те установили, че повишаването на консумацията с повече от половин порция на ден увеличава с 48% риска в следващите четири години.

Намаляването на консумацията на червено месо със същото количество понижава с 14 на сто риска от заболяването.

Експертите съобщават, че връзката може да се дължи на мазнините, които се съдържат в червеното месо, повечето от които наситени мазнини.

Диабетът от втори тип до голяма степен е свързан с начина на живот като наднормено тегло или затлъстяване, воденето на заседнал начин на живот и следването на нездравословна диета.

За целите на изследването си учените анализирали данни от предишни американски проучвания с участието на около 150 000 мъже и жени, осъществени от Харвардския университет, при които диетата се оценявала чрез въпросници за хранителните навици.

Изследването установило, че в сравнение с групата участници, които не променили консумацията си на червено место, хората, които я увеличили с половин порция на ден, повишили с 48% риска от диабет в следващите четири години.

Намаляването на консумацията с половин порция дневно довело до понижаване на риска с 14 на сто

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти