Какви хора са вегетарианците

Здравословна рапсодия в зелено
Снимка: Thinkstock

Необвързаните мъже и жени по-често са вегетарианци, става ясно от ново щатско проучване. Така например 8% от хората, които нямат човек до себе си - не ядат месни продукти, докато при тези, сключили брак, 5% са вегетарианци.

В анкетата са участвали 1014 американци над 18-годишна възраст. За последните 10 години броят на вегетарианците в САЩ се е увеличил само с един процент, се казва в изнесените социологически данни.

Веганите (те ядат само растителна храна и не използват във всекидневния си живот нищо произведено от животни, като кожа, вълна, коприна и т.н.) отвъд океана са два процента.

По-често представителките на нежния пол определят себе си като вегетарианки, а освен това с напредване на възрастта тенденциите показват, че все повече хора спират да консумират месо.

По света Индия е държавата с най-много вегетарианци (31% от населението), следвана от Тайван (10% от жителите там не ядат месни храни). В Бразилия пък пет процента са вегетарианци.

В Европа лидерството по този показател се държи от Италия, където 10% от хората са вегетарианци, почти същите са и цифрите за Германия.

Гент е първият град в света, където има определен седмичен ден, посветен на вегетарианството, който се чества от май 2009 г.

Нека разгледаме и различните видове вегетарианци.
Тотални вегетарианци. Този тип хора ядат само растителна храна. Те избягват всякакви животински продукти като яйца, риба, мляко и мед.
Вегани. Не само, че похапват единствено растителна храна, но не използват във всекидневния си живот нищо направено от животни, като кожа, вълна и коприна.
Лакто-вегетарианци. Въпросната група позволява в менюто й да присъстват млечни суровини като мляко и сирене.
Лакто-ово вегетарианци. При тях е разрешено консумирането на млечни продукти плюс яйца.
Песко-вегетарианци. Те приемат и риба в диетата си.
Поло вегетарианци. Хапват дори пиле, пуешко и патешко месо.
Фруитарианците допускат в хранителния си режим най-вече плодове, семена и ядки.
Суровоядците обичат само сурови продукти от растителен и животински произход. Храната трябва да е органична, а не генетично модифицирана и да включва непастьоризирани продукти като сурово мляко и сирене.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти