Как се лекува главоболие без лекарства

Как се лекува главоболие без лекарства
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Главоболието може да се дължи на различни фактори – от дехидратация през недоспиване до по-сериозен медицински проблем. Когато обаче ни боли главата всичко, което искаме е болката да отшуми колкото се може по-бързо.

Най-лесно е да посегнем към лекарствата. Болкоуспокояващите обаче никак не са безобидни хапченца с чудодеен ефект, а натоварват черния дроб и имат различни странични ефекти. Също така всеки лекар и/или фармацевт ще ви каже, че с тях не трябва да се прекалява и най-вече – че те не са решение на проблема.

Вярвате или не, но хомеопатията може лесно да ви помогне в много ситуации, включително и в лечението на главоболие.

Шулсерова сол №7 магнезиев фосфат, може да избави тялото както от менструални болки, така и от главоболие. Нужно е просто да разтворите 10 таблетки в гореща вода (този начин на прием ускорява ефекта) и да я изпиете на малки глътки.

Шуслеровите соли са минерали, разредени на принципа на производство на хомеопатичните лекарства. Установено е, че при пристъпи на главоболие нивото на магнезия е по-ниско от нормалното. Сол №7 ще помогне за регулиране на минералния дисбаланс.

Друго предимство на хомеопатията, освен че не натоварва излишно организма и няма странични ефекти, е, че не можете да предозирате с нея. Реално хомеопатичните лекарства представляват силно разредени субстанции на неорганични соли, минерали, растения, тъкани, метали и др., които носят в себе си специфичното действие, характерно за веществото, от което са получени.

Най-общо казано, действието на хомеопатичното лекарство се състои в подаването на сигнал към организма, който да мобилизира самооздравителните си сили на всички нива: умствено, емоционално и физическо.

1/3 от хомеопатичните препарати са от растителен произход, поради това често бъркат хомеопатията с фитотерапията (билколечението). При фитотерапията се използва концентрат от определена билка, като при предозиране може да се предизвикат токсични симптоми. Докато при хомеопатията растителните препарати са силно разредени и поради това напълно безопасни. Могат да се приемат включително от бременни и кърмачета.

Как се произвеждат хомеопатичните лекарства в D-разреждания? При разреждането на една част от изходното вещество с девет части спиртно-воден разтвор се получава т. нар. десетично или D-разреждане. След това всяко получено разреждане се стабилизира с динамизация или потенциране (поредица от енергични разтърсвания на препарата).

Хомеопатичните лекарства в ниски разреждания (D6, D10 и D12) на Немския хомеопатичен съюз са подходящи за самопомощ. Намират широко приложение при остри заболявания и леки състояния, тъй като бързо повлияват основните симптоми и първопричината на заболяването.

Можете да ги добавите в своята домашна аптечка за случаи като: настинки, грип и грипоподобни вирусни инфекции, възпаления на сливиците, алергии, травми, за възстановяване след боледуване и др.

Така че освен главоболие, с хомеопатия могат да се лекуват и повлияват всякакви състояния на тялото и душата дори.

Така например Гелсемиум D6 е чудесен монопрепарат, с който можете да се справите не само с главоболието, но и стреса и всички съпровождащи го проблеми. Подходящ е при безсъние от притеснение или при мъчително безпокойство и страх преди изпит (сценична треска). По лекарско предписание може да се приема за регулиране на високо кръвно от напрежение и стрес.

Важно е да се знае, че хомеопатията е много индивидуален терапевтичен метод и дозирането се определя предимно от силата на оплакванията и реактивността на организма. Въпреки това съществуват следните общи препоръки за прием на лекарствата в ниски разреждания:

Възрастни:
При остри състояния се приемат по 10 глобули от ниските потенции (D6, D10, D12) на всеки час (не по-често от 6 пъти на ден) до настъпване на подобрение. След това приемът се редуцира на 3 пъти дневно по 10 глобули.

Средните потенции (D30) се дават 1-2 пъти дневно по 10 глобули.
 

За деца:
Приемът е по същата схема като за възрастни, но количеството се различава:
Деца от 0 до 1 година - по 3 глобули;
Деца от 1 до 6 год. - по 5 глобули;
Деца от 6 до 12 год. - по 7 глобули.
За приложение на високите потенции (D1000) се изисква индивидуално дозиране от терапевт.

Прочетете още:

Магнезий - естествен антидепресант

Цветята на Бах: Виновен или свободен?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти